Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Βίντεο με πυροσβέστη που σώζει παιδιά από χείμαρρο

Εύβοια: Δρόμος «κόπηκε» στα δύο και έγινε ένα με την παραλία του Λημνιώνα

Η Εύβοια μετράει τις πληγές της μετά την επέλαση του «Μπάλλου»/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (15/10/21)

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Εύβοιας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να τρέχουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή για να προλάβουν τις καταστροφές σε σπίτια και δρόμους. 

«Μπάλλος»: Βρέθηκε νεκρός ο βοσκός που αγνοούταν στην Εύβοια

Σήμερα το μεσημέρι συνεργεία της Περιφέρειας έφεραν μπουλντόζες προκειμένου να μπαζώσουν τον δρόμο και να μη διακοπεί η κυκλοφορία στην παραλία του Λημνιώνα. Ωστόσο, το ποτάμι φούσκωσε τόσο που δημιούργησε χείμαρρο. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τμήμα του δρόμου αλλά και καφετέρια που υπήρχε στο σημείο. Οι κάτοικοι της παραλίας Λημνιώνα έζησαν δραματικές στιγμές, καθώς τα σπίτια τους πλημμύρισαν με λάσπη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Φυσικά και άλλες περιοχές της Εύβοιας επλήγησαν σημαντικά από την κακοκαιρία. Ο ρεπόρτερ Αλέξανδρος Γύγος μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως στο χωριό Τσακριά η ΕΜΑΚ πραγματοποίησε διάσωση Γερμανών τουριστών.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ηλικίας 7 και 8 ετών, οι οποίοι είχαν έρθει στην περιοχή για να παραθερίσουν. Ωστόσο, χθες το απόγευμα κατάλαβαν πως ξαφνικά η αυλή του σπιτιού τους είχε γεμίσει με νερό. Πήραν τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη για να τους βοηθήσει και εκείνος τηλεφώνησε στην πυροσβεστική και τον Δήμο.

Μπάλλος-Κέρκυρα: Γέφυρες υποχώρησαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ζώα πνίγηκαν

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να διασχίσουν τον χείμαρρο δεμένοι από την μέση προκειμένου να φτάσουν στην οικογένεια και να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος. Ευτυχώς, η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα του 112 σε Χαλκιδική, Βόλβη και Λαγκαδά

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top