Mαργαρίτα Θεοδωράκη: Θα πάω στο μνημόσυνο. Φίλοι μου έκαναν τα έξοδα

Αύριο το μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά Χανίων

Όλα όσα είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης

Αύριο, Σάββατο 9/10, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Γαλατά Χανίων, όπου και τάφηκε, το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από το θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε στα 96 του, στις 2 Σεπτεμβρίου. Στην τελετή θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Στο μεταξύ, παρούσα στο μνημόσυνο του Μίκη, θα είναι τελικά η κόρη του, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, όπως σημείωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το star.gr.

«Κάποιοι φίλοι μου έκαναν τα έξοδα για τα εισιτήρια. Θα πάω… και θα επιστρέψω», είπε.

Η κόρη του Μίκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Πριν από λίγες ημέρες κατά την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» στην Αλεξανδρούπολη, η ίδια ανέφερε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μεταβεί στην Κρήτη. 

«Δεν μπορώ να πάω στον τάφο του. Και δεν ξέρω εάν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω», είχε δηλώσει σύμφωνα με το reportal.gr.

Μίκης Θεοδωράκης: «Γιατί δεν του ζήτησε να τον αναγνωρίσει όσο ζούσε;»

«Η φιλαρμονική του Δήμου, θα αποδώσει ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα»

Την οργάνωση του μνημόσυνου του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη έχει αναλάβει ο δήμος Χανίων. Εκτός από την Μαργαρίτα, παρόντες στο μνημόσυνο του Μίκη θα είναι ο αδερφός της Γιώργος, καθώς και επίσημοι από τον πολιτικό χώρο, αποκάλυψε μιλώντας στο star.gr, ο αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης. 

«Από όσο ξέρω θα είναι η οικογένεια και η Μαργαρίτα και ο αδερφός της και ο ξάδερφος τους, ο Γιώργος ο Θεοδωράκης. Από κει και πέρα περιμένουμε και κάποιους επίσημους επισκέπτες, οι οποίοι ακόμη επικοινωνούν μαζί μας για να το επιβεβαιώσουν», είπε.

η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά Χανίων με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου

Πλήθος κόσμου είχε πει το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη/ Φωτογραφία Eurokinissi

Όπως συμπλήρωσε, θα είναι ένα μνημόσυνο με τον απαιτούμενο σεβασμό στη μνήμη του Μίκη, ενώ στη συνέχεια η φιλαρμονική του Δήμου θα παίξει συνθέσεις του σπουδαίου δημιουργού.

«Η φιλαρμονική του Δήμου, θα αποδώσει ένα μικρό πρόγραμμα ως ένα μικρό δώρο στους χωριανούς που υποδέχτηκαν τον συνθέτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε και το σπίτι του Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία, για να δούμε την πορεία και εξέλιξη των εργασιών, ώστε να ολοκληρωθεί ένα σύγχρονο μουσείο κάποια στιγμή», ανέφερε.

το πατρικό σπίτι του Μίκη στον Γαλατά

Το σπίτι του Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά Χανίων (φωτ. chania.gr)

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες το πατρικό του Μίκη στον Γαλατά

Από τον Δήμο Χανίων έχει γνωστοποιηθεί ότι η οικία Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων θα είναι ανοικτή για το κοινό το Σαββατοκύριακο 9- 10 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 14:00.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, από την ημέρα της κηδείας και έπειτα, τόσο το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, όσο και το κοιμητήριο του Γαλατά, αποτελούν πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται τα Χανιά, ενώ δεν αποκλείεται με αφορμή το μνημόσυνο αύριο, πλήθος κόσμου να δώσει το παρών στο εκκλησάκι του Γαλατά.

Το σπίτι του Μίκη στο Γαλατά Χανίων, ανοικτό για το κοινό

Το σπίτι του Μίκη στο Γαλατά Χανίων, ανοικτό για το κοινό (φωτ. eurokinissi)

«Ντόπιοι και τουρίστες, έρχονται στα Χανιά και κάνουν μία στάση για να αποτίσουν φόρο τιμής. Συνεπώς το μνημόσυνο αύριο, προφανώς θα αποτελέσει μία νέα ευκαιρία για κάποιους να επισκεφθούν το κοιμητήριο και το σπίτι και να βιώσουν λίγο από κοντά τα συναισθήματα που προκαλεί η απώλεια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη», ανέφερε.

Eπισκέπτες αφήνουν σημειώματα εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους στο πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη 

Eπισκέπτες αφήνουν σημειώματα εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους στο πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη (φωτ. eurokinissi)

Πρόσθεσε δε, ότι δεν αποκλείεται αύριο μετά το μνημόσυνο να υπάρξει στην αυλή του σπιτιού του Θεοδωράκη και μία συνάντηση μουσικών. Όπως εξήγησε, στο πατρικό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, εδώ και πολύ καιρό έχει διαμορφωθεί ένας ανεπίσημος χώρος συνάντησης των ανθρώπων που αγαπούν τον Μίκη Θεοδωράκη, είτε αυτοί είναι μουσικοί, είτε φιλόμουσοι.

«Πολλές φορές έχει συμβεί στην αυλή του σπιτιού να διοργανώνονται ακόμη και αυτοσχέδιες συναυλίες και μουσικές συναντήσεις. Οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο ένεκα του μνημόσυνου να υπάρξει μία συνάντηση των μουσικών αυτών» είπε, μιλώντας στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top