Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε η Ιωάννα στο δικαστήριο

Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της κατηγορουμένης

Η άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στα δικαστήρια - Βίντεο: star.gr

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με τους τελευταίους μάρτυρες του κατηγορητηρίου που θα κληθούν να καταθέσουν τα όσα γνωρίζουν. Η Ιωάννα έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν τις εννιά το πρωί, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της. 

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι σήμερα δε θα παραβρεθεί στο δικαστήριο η κατηγορούμενη, οπότε και δε θα ξεκινήσει η απολογία της. Η 36χρονη συνεχίζει να διατηρεί σκληρή στάση από την αρχή κι έχει επιλέξει τη σιωπή, χωρίς να έχει δώσει καμία απάντηση ως προς τους λόγους που την οδήγησαν στη φρικιαστική επίθεση της 20ης Μαΐου 2020 εναντίον της Ιωάννας. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Έπεφταν κομμάτια από το σώμα της Ιωάννας»

Αντιθέτως, με περισσή προκλητικότητα, μετά τη συγκλονιστική κατάθεση της κοπέλας που άφησε άφωνους τους πάντες, την κοίταξε στα μάτια και της είπε: «εσύ Ιωάννα ξέρεις πολύ καλά γιατί το έκανα».

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Επίθεση με βιτριόλι: «Ιωάννα, εσύ ξέρεις καλά γιατί σου πέταξα το βιτριόλι»

Τα ερωτήματα είναι μεγάλα και βασανιστικά. Ο ίδιος ο 40χρονος, ο οποίος φέρεται, άθελά του, να πυροδότησε την ενέργεια της 36χρονης κατέθεσε την Τρίτη ότι ουδέποτε είχε συναντήσει την Ιωάννα και ότι με την κατηγορούμενη είχε μια περιστασιακή σχέση. Η κατάθεσή του μάλιστα φαίνεται να αποδυναμώνει το σενάριο πως όλα έγιναν για λόγους ζηλοτυπίας, εντείνοντας το μυστήριο ως προς τα κίνητρα της επίθεσης. 

Επίθεση με βιτριόλι: Εμφανίστηκε και ο 40χρονος στο δικαστήριο

Το σίγουρο είναι πως η κατηγορούμενη θα αρνηθεί ότι είχε σκοπό να σκοτώσει το θύμα, αν και από τις καταθέσεις των γιατρών προκύπτει πως περιέλουσε την Ιωάννα με σχεδόν δύο λίτρα καυστικού υγρού που είχε τοποθετήσει σε δοχείο με μεγάλο στόμιο, σαν κανάτα. 

Επίθεση με βιτριόλι: Οι καταθέσεις των γιατρών της Ιωάννας

Σοκαριστικές ήταν οι περιγραφές των γιατρών που περιέθαλψαν την Ιωάννα Παλιοσπύρου αμέσως μετά την επίθεση και μέχρι σήμερα, που έχει υποβληθεί σε επτά δύσκολα χειρουργεία. 

δίκη βιτριόλι

Η Ιωάννα περιμένει απαντήσεις από την κατηγορούμενη

Επίθεση βιτριόλι - Μάρτυρας: «Έβγαζε μπουρμουλήθρες - Έλιωνε μπροστά μου»

Όπως είπε η γιατρός της και διευθύντρια της κλινικής πλαστικής χειρουργικής του Θριασίου νοσοκομείου, Μαρία Καλοφώνου, η θερμοκρασία του σώματος της Ιωάννας είχε φτάσει τους 400 βαθμούς Κελσίου. 

Επίθεση βιτριόλι: Τι έσωσε την Ιωάννα - Συγκλονίζει η κατάθεση της γιατρού

Σύμφωνα με την ίδια μια κουταλιά του γλυκού βιτριόλι αρκεί για να σκοτώσει κάποιον αν το καταπιεί και ξεκαθάρισε πως η Ιωάννα θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, καθώς από τύχη δεν εισέπνευσε το καυστικό υγρό με το οποίο την έλουσε η κατηγορούμενη. 

Επίθεση με βιτριόλι: Τι θα γίνει με τους δύο υπόπτους για συνεργεία στην επίθεση

Σήμερα τέλος, ο εισαγγελέας αναμένεται να απαντήσει στο αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήση σε κατάθεση των δύο προσώπων, που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση. 

Bιτριόλι: Τι λέει ο δικηγόρος του 36χρονου που ήταν ύποπτος για συνέργεια

Ο ένας από αυτούς, ένας 36χρονος άνδρας, μέσω του δικηγόρου του έχει δηλώσει πως η κατηγορούμενη του ζητούσε επίμονα να παρακολουθεί την Ιωάννα, ενώ του είχε κάνει και νύξη για το πού θα μπορούσε να βρει βιτριόλι. 

Πάντως ο εισαγγελέας έχει επιφυλαχθεί για την απόφασή του, υποστηρίζοντας πως «αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

Επίθεση βιτριόλι: Η 40χρονη που μιλούσε με την Έφη «σπάει» τη σιωπή της

Αν τελικά το δικαστήριο αποφασίσει την απόρριψη του σχετικού αιτήματος, υπάρχει η δυνατότητα με την ανακοίνωση της απόφασης να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να ερευνήσει την ύπαρξη συνεργών στο έγκλημα και να ανοίξει νέα δικογραφία για το θέμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top