Τέιλορ - Μπάρτον: Ο θυελλώδης έρωτας, τα σκάνδαλα και ο εθισμός στο αλκοόλ

Σαν σήμερα παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά

Σαν σήμερα στις 10 Οκτωβρίου του 1975 η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον παντρεύονται για δεύτερη φορά σε ερημική τοποθεσία στην Μποτσουάνα, για να χωρίσουν, επίσης για δεύτερη φορά, τον επόμενο χρόνο. 

Η «καταραμένη» ζωή της Elizabeth Taylor

Η σχέση τους: Αλληλοεξάρτηση, εμμονή, πάθος και κοινοί εθισμοί... 

Πρωτοσυναντήθηκαν στα γυρίσματα της πολυβραβευμένης ταινίας «Κλεοπάτρα», εκείνη ήταν μόλις 26 ετών και ο γοητευτικός Ουαλός ηθοποιός, 36. Ο Μπάρντον πλησίασε την Τέιλορ και της είπε: «Σου έχει πει ποτέ κανείς ότι είσαι ένα πολύ όμορφο κορίτσι;». Δεν της έκανε εντύπωση. Γνώριζε τη φήμη του γυναικοκατακτητή που είχε ο ηθοποιός.

Η μεταξύ τους έλξη ήταν αμοιβαία και δεν άργησαν να ξεκινήσουν μια παράνομη, παθιασμένη σχέση, δημιουργώντας φυσικά τεράστιο σκάνδαλο για την εποχή, αφού και οι δυο τους ήταν παντρεμένοι εκείνο το διάστημα: Η Τέιλορ με τον τέταρτό σύζυγό της, Έντι Φίσερ, ενώ ο γοητευτικός συμπρωταγωνιστής της ήταν ακόμα παντρεμένος με τη Σύμπιλ Γουίλιαμς.

Και οι δυο τους ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε πει για την πρώτη τους συνάντηση: «Παθαίνω οργασμό ακούγοντας απλώς τη φωνή του». Αλλά και ο Μπάρντον είχε αποκαλύψει ότι: «Ερωτεύτηκα αμέσως. Ηταν σαν να αντανακλούσε ομορφιά αιώνων, ακαταμάχητη σαν την έλξη της βαρύτητας».

Σαν σήμερα στις 10 Οκτωβρίου του 1975 η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον παντρεύονται για δεύτερη φορά σε ερημική τοποθεσία στην Μποτσουάνα /  φωτογραφία AP

Σύντομα, ο Έντι Φίσερ, τέταρτος σύζυγος της Τέιλορ, σταμάτησε να έρχεται στο πλατό όταν ο Ρίτσαρντ και η Ελίζαμπεθ γύριζαν μαζί μια σκηνή· το φλερτ τους ήταν υπερβολικά εμφανές και υπερβολικά ταπεινωτικό. «Οι Μπάρτον – Τέιλορ είναι τόσο κοντά που θα έπρεπε να τους ρίξεις ζεστό νερό για να ξεκολλήσουν», παρατήρησε ένας δημοσιοσχεσίτης της 20th Century Fox. Ερωτεύτηκαν εμμονικά. 

Τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνη την εποχή είχαν πάρει «φωτιά» και όλοι περίμεναν πώς και πώς μία φωτογραφία τους. Κάτι που τελικά έγινε, όταν το ζευγάρι εθεάθη να απολαμβάνει ένα ρομαντικό ταξίδι με γιοτ.

Το γράμμα του Μπράντον μετά το πρώτο διαζύγιό του με την Τέιλορ το 1974

«Ο έρωτάς μας, Λιζ, μοιάζει με κύκλο. Είναι μια στρογγυλή γραμμή, δηλαδή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο που δε μπορεί κανείς να καταλάβει πού αρχίζει και πού τελειώνει. Η επιμονή του αντιστοιχεί στο "θέλω", και η ανοησία του στο "δε μπορώ". Μας επιτρέπει να τρέξουμε μακριά του όταν δεν υπάρχει άλλη λύση, μα όχι και να τού κρυφτούμε. Ο έρωτας μας, Λιζ, καλώς ή κακώς, είναι βαθιά εγωιστής, που όμως δεν ανέχεται τον δικό μας εγωισμό».

«Με έχει τσακίσει η μοναξιά, Λιζ. Με καταβάλλει. Εννοείται πως προσπάθησα να την πνίξω στο ποτό, μα έλα που ξέρει καλό κολύμπι η άτιμη! Μου λείπεις, Λιζ, κι όλα είναι μάταια. Ο Θεός δεν μου χαρίζει την ηρεμία να δεχθώ όσα δε μπορώ να αλλάξω, ούτε και το κουράγιο για να αλλάξω αυτά που μπορώ. Σε περιμένω, Λιζ, σαν φρεσκοπαρατημένος σκύλος στο ίδιο σημείο»...

Οι δύο ηθοποιοί παντρεύτηκαν πρώτη φορά στο Μόντρεαλ, στις 15 Μαρτίου του 1964, δεύτερη φορά στις 10 Οκτωβρίου του 1975, ενώ χώρισαν οριστικά το 1976.

Οι Μπάρτον – Τέιλορ είναι τόσο κοντά που θα έπρεπε να τους ρίξεις ζεστό νερό για να ξεκολλήσουν». Ερωτεύτηκαν εμμονικά / Φωτογραφία AP

Ο κοινός εθισμός τους στο αλκοόλ

Το αλκοόλ υπήρξε ο τρίτος «σύντροφος» στον γάμο τους. Σε ένα από πολλά ημερολόγια που άφησε πίσω του ο Ρίτσαρντ ζητά συγγνώμη από την Ελίζαμπεθ για ό,τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ. «Θα είμαι καλός σήμερα και θα σε εκπλήξω», έγραψε στις 9 Οκτωβρίου 1972. «Σε ευχαριστώ που με φρόντισες χθες. Είσαι καλό κορίτσι και μάλιστα πολύ καλό για μένα και σε μένα». 

Ο Μπάρτον είχε πάνω από 35 χρόνια εθισμού στο αλκοόλ και τα χάπια. «Προσπαθώ να ξεφύγω από το ποτό. Οι γιατροί μου κάνουν συνέχεια τεστ αίματος και προσπαθούν να με ταΐσουν. Είμαι χάλια και δείχνω διαβολικός. Αλήθεια πρέπει να σταματήσω να πίνω από εδώ και πέρα. Ίσως μόνο ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ υπήρξε εθισμένη στο αλκοόλ, αλλά το δικό της πρόβλημα παραβλεπόταν, επειδή ο αλκοολισμός του Ρίτσαρντ ήταν τρομερά εξουθενωτικός.

Σε ένα από τα γράμματα του Μπάρντον αποδεικνύεται ο εθισμός της: «Η ΕΤ (Ελίζαμπεθ Τέιλορ) άργησε μια ώρα. Δύο φάρμακα Veganin κολλάνε στο λαιμό της και με τη βοήθεια της Φέρνετ Μπράνκα καταφέρνει να κάνει εμετό. Το αμάξι της δεν ξεκινάει έτσι στέλνω το δικό μου να την πάρει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top