Η «καταραμένη»​​​​​​​ ζωή της Elizabeth Taylor

Πολλές φορές η ηθοποιός του Χόλιγουντ βρέθηκε κοντά στον θάνατο

H Elisabeth Taylor υπήρξε μια από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου. Αυτό που δε γνωρίζουν όμως πολλοί, είναι ότι είχε ταλαιπωρηθεί με την υγεία της καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της. 

Νταϊάνα: «Ο γάμος με τον Κάρολο ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής μου»

Την τελευταία δεκαετία της ζωής της ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι ενώ μια ομάδα νοσοκόμων την πρόσεχε 24 ώρες το 24ώρο.

Όγκος στον εγκέφαλο, καρκίνος του δέρματος, πνευμονία και συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ασθενειών με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η μεγάλη ηθοποιός. Επίσης υποβλήθηκε σε τρεις αντικαταστάσεις ισχίου.

«Το σώμα μου είναι ένα μαύρο χάλι», είχε παραδεχθεί η ίδια το 2004 σε ηλικία 72 ετών.

Elizabeth Taylor 2

Elizabeth Taylor 3

Μάλιστα, η Elizabeth είχε και πολλά ατυχήματα από μικρή ηλικία. Είχε σπάσει τα πόδι της στα γυρίσματα της ταινίας «Lassie Come Home», στην οποία ήταν μικρό παιδί, είχε πέσει από το άλογό της και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να σώσει την όρασή της το 1953.

Το τραγικό τέλος της Amy Winehouse - Τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και η βουλιμία

Είχε κάνει δεκάδες επεμβάσεις για τους πόνους στην πλάτη της, για αμυγδαλίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, νεφρικά προβλήματα, βρογχικές λοιμώξεις, κύστη ωοθηκών αλλά και για πολλά οστά που έσπασαν μετά από διακοπές στα χιόνια και γυρίσματα ταινιών.

Να σημειωθεί ότι είχε επίσης υποβληθεί σε μερική υστερεκτομή και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με δυσεντερία.
 

Elizabeth Taylor 1

Μάλιστα, σαν σήμερα βγήκε από το νοσοκομείο μετά την επέμβαση υστερεκτομής. 

Όταν κάποια στιγμή στη ζωή της ερωτήθηκε για ποιο λόγο πιστεύει πως έχει φτάσει τόσες πολλές φορές κοντά στον θάνατο , σημείωσε: «Δεν ξέρω! Έχω αναρωτηθεί για αυτό μια-δυο φορές. Κάθε φορά όμως που ήμουν κοντά στο τέλος μου, ήταν ένα μάθημα για μένα. Είχα χρόνο να σκεφτώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top