Το τραγικό τέλος της Amy Winehouse - Τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και η βουλιμία

Ήταν 23 Ιουλίου του 2011, όταν η Amy Winehouse άφηνε την τελευταία της πνοή

Amy Winehouse: Οι πρώτες φωτογραφίες από τη βιογραφική ταινία για τη ζωή της / βίντεο ΕΡΤ

Ήταν 23 Ιουλίου του 2011, όταν η Amy Winehouse άφηνε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 27 ετών. Η Amy βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, ενώ αιτία του θανάτου σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ήταν η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μετά από περίοδο αποτοξίνωσης. Η οικογένειά της και οι φίλοι της έδωσαν το παρών στην κηδεία της στις 26 Ιουλίου.

Νέλσον Μαντέλα: Σοφές φράσεις του μεγάλου ηγέτη της Νότιας Αφρικής

Πολλοί έσπευσαν να πουν πως η τραγουδίστρια-σύμβολο έφυγε από ναρκωτικά, μιας και ήταν γνωστή η εξάρτηση της από ουσίες, όμως στο αίμα της σύμφωνα με τις τοξικολογικές, βρέθηκε μόνο αλκοόλ. Σύμφωνα με τον γιατρό της Shirley Radcliffe, η Amy είχε πιεί 5 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για να οδηγείς… Στο αίμα της βρέθηκαν 416 mg αλκοόλ, ενώ το όριο είναι μόλις 80 mg!

Amy Winehouse νεκρή

Μάλιστα η τραγουδίστρια εκτός από τα προβλήματα με το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες, αντιμετώπιζε κι ένα σοβαρό πρόβλημα διατροφικής διαταραχής που την έκανε να φαίνεται σαν ράκος. Σύμφωνα με τον γιατρό της έπασχε από βουλιμία.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εμφάνισή της στο Βελιγράδι, που προμήνυε το τι θα επακολουθούσε. Είχε εμφανιστεί σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να διακοπεί η συναυλία και να ακυρωθεί η περιοδεία της. Η ίδια έμοιαζε να ζει τη ζωή για το τώρα και πάντα δήλωνε: «Έτσι είναι η ζωή. Δεν έχει νόημα να μελαγχολείς ή να αναστατώνεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις ή να αλλάξεις».

Gianni Versace: Δολοφονήθηκε από έναν ζιγκολό serial killer!

Η Αmy, περίπου έναν μήνα προτού πεθάνει, στις 22 Ιουνίου 2011, επρόκειτο να τραγουδήσει ζωντανά, για πρώτη φορά στην Αθήνα, στα πλαίσια του Ejekt Festival. Τελικά το ακύρωσε όπως έκανε και με τις υπόλοιπες δέκα εμφανίσεις της. Ζήτησε συγγνώμη από τους θαυμαστές της, καθώς, είπε χαρακτηριστικά, αυτό ήταν το καλύτερο που έπρεπε να κάνει. Επίσης, επέστρεψε πίσω στο κοινό την αμοιβή της για την εμφάνισή της στο Βελιγράδι.

Αmy Winehouse

Τα παιδικά χρόνια της Amy

H Αmy γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή του Σάουθγκεϊτ του Βόρειου Λονδίνου, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983 σε οικογένεια Εβραίων, με ρωσική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της, η οποία άσκησε επιρροή στο ενδιαφέρον της για τη τζαζ. Ήταν η κόρη του Mitchell Winehouse, οδηγού ταξί, και της Janis Seaton, φαρμακοποιού. O πατέρας της, συνήθιζε να τραγουδάει συχνά τραγούδια του Frank Sinatra στη μικρή Amy, η οποία επίσης υιοθέτησε αυτή τη συνήθεια, σε σημείο που οι καθηγητές της ήταν αδύνατο να την κρατήσουν ήσυχη στην τάξη.

Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν εννέα ετών.

Η μάνα που έπνιξε τα παιδιά της σε λίμνη για να ζήσει τον έρωτά της

Γονείς Amy Winehouse

Το ντεμπούτο άλμπουμ της, Frank, απέσπασε θετικές κριτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο και προτάθηκε για βραβείο Mercury.

To επόμενο άλμπουμ της Back To Black, που κυκλοφόρησε το 2006, προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Grammy και κέρδισε πέντε βραβεία, κατακτώντας το ρεκόρ περισσότερων βραβείων από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά. Μεταξύ των βραβείων συμπεριλαμβάνονται εκείνο για τον «Δίσκο Της Χρονιάς», για την «Ερμηνεία Της Χρονιάς», για τον «Καλύτερο Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη» και βραβείο για το «Τραγούδι Της Χρονιάς».

Amy Winehouse

Αν και την αγάπησαν εκατομμύρια άνθρωπο στον πλανήτη, η ίδια δήλωνε πως δεν θα έκανε ποτέ μουσική προκειμένου να γράψει επιτυχίες και να παραβρεθεί σε ένα πάρτι.

«Δεν με νοιάζει τι λένε ή σκέφτονται οι άνθρωποι για εμένα. Ποτέ μου δεν με ένοιαζε και δεν θα με νοιάξει. Η ζωή είναι μικρή για να ανησυχείς για τέτοιες μ**ες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top