Gianni Versace: Δολοφονήθηκε από έναν ζιγκολό serial killer!

O πετυχημένος σχεδιαστής μόδας έπεσε νεκρός από πυρά έξω από την έπαυλή του

Ο Gianni Versace ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους και πετυχημένους σχεδιαστές μόδας και από τους πρώτους που συνέδεσαν τη μόδα με τον κόσμο της μουσικής. Είχε πολλούς ισχυρούς φίλους, όπως ο Eric Clapton, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Naomi Campbell, οι Duran Duran, η Madonna, ο Elton John, η Cher, o Sting. 

Μαντόνα: Κατέληξε στην εντατική προσπαθώντας να μιμηθεί την Taylor Swift

Gianni Versace

Ο Gianni Versace

Το 1997, στα 50 του χρόνια βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Διατηρούσε μακροχρόνια σχέση με το μοντέλο και σχεδιαστή, Antonio d'Amico και η επιχείρησή του τον είχε κάνει πολυεκατομμυριούχο. Είχε καθιερωθεί ως ο σχεδιαστής που έφερε τη σεξουαλικότητα στην πασαρέλα.

H μοιραία γυναίκα της ροκ - Δυο κολλητοί φίλοι την ερωτεύτηκαν παράφορα

Antonio d'Amico

O Antonio d'Amico στην κηδεία του Gianni Versace

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι, στις 15 Ιουλίου του ίδιου έτους, θα έπεφτε νεκρός έξω από την έπαυλή του από τα χέρια ενός ζιγκολό serial killer.

Η δολοφονία του Gianni Versace

Κάθε πρωί ο βοηθός του σχεδιαστή περπατούσε στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι ως την καφετέρια News, για να φέρει στον Versace τον αγαπημένο του καφέ. Όμως στις 15 Ιουλίου του 1997, ο Versace θέλησε να πάει μόνος του για να απολαύσει έναν πρωινό περίπατο. Η μέρα ήταν υπέροχη ή τουλάχιστον έτσι έμοιαζε... 

Σε όλη τη διαδρομή τον ακολουθούσε ο δολοφόνος του. O σχεδιαστής δεν έδωσε σημασία. Μόλις έφτασε έξω από την έπαυλή του, τότε ο Andrew Cunanan, έβγαλε ένα πιστόλι και τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Andrew Cunanan

Ο serial killer Andrew Cunanan

Ο δολοφόνος ξέφυγε, αλλά οκτώ ημέρες μετά αυτοκτόνησε όταν βρέθηκε περικυκλωμένος από την αστυνομία, χρησιμοποιώντας το ίδιο περίστροφο με το οποίο σκότωσε τον Versace. 

 

Ο Cunanan θεωρήθηκε από την αρχή ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του κορυφαίου σχεδιαστή. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το κόκκινο βανάκι που είχε κλέψει πριν από μερικά εικοσιτετράωρο από το τέταρτο θύμα του, έναν 45χρονο επιστάτη από το Νιού Τζέρσεϊ με το όνομα William Reese.

Θύματα Cunanan

Tα θύματα του Cunanan

Πριν από αυτό, είχε ήδη σκοτώσει τον καλό του φίλο Jeff Trail, τον πρώην εραστή του David Madson και τον διάσημο και βαθύπλουτο πολιτικό μηχανικό Lee Miglin, με τον οποίο διατηρούσε περισταστιακά ερωτικές επαφές. 

Ο δολοφόνος ήταν ζιγκολό. Σύμφωνα με τους εγκληματολόγους, ο Cunacan επεδίωκε τη χλιδή και τη δημοσιότητα. Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους σκότωσε τον Ιταλό σχεδιαστή παραμένουν άγνωστοί έως σήμερα, καθώς οι δύο άντρες λέγεται ότι δεν είχαν προσωπικές σχέσεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top