H μοιραία γυναίκα της ροκ - Δυο κολλητοί φίλοι την ερωτεύτηκαν παράφορα

Χώρισε και με τους δύο επειδή έπιναν και έκαναν ναρκωτικά

Σαν σήμερα στις 22 Ιανουαρίου του 1966, το μέλος των Beatles, George Harrison, βρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, συνοδευόμενος με την Pattie Boyd, την οποία και φίλησε δημόσια και τα ΜΜΕ απαθανάτισαν τη στιγμή.  Το ζευγάρι είχε παντρευτεί μία μόλις ημέρα πριν με πολιτικό γάμο στο Epsom του Surrey.

Beatles: Το απίστευτο παρασκήνιο πίσω από τη διάλυση των «σκαθαριών»

Το μέλος των Beatles, George Harrison, φιλά δημόσια την Pattie Boyd, σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο / Φωτογραφία AP

Η Pattie Boyd, η οποία έκανε καριέρα μοντέλου, ήταν μία μοιραία γυναίκα, η οποία κατά την εποχή της ανόδου της ροκ μουσικής, έκλεψε τις καρδιές δύο θρύλων της μουσικής, του George Harrison των Beatles και του Eric Clapton. Μάλιστα, για εκείνη γράφτηκαν τραγούδια που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους.
 

Η γνωριμία της με τον George Harrison

Η Pattie γνώρισε τον Harrison των Beatles στο κάστινγκ για την ταινία «A Hard Day’s Night» που γύρισε το γκρουπ. Εκείνη ήταν 21 και εκείνος 22 ετών. Εκείνη τον ερωτεύτηκε αμέσως. «Ήταν απίστευτα γοητευτικός αλλά λιγάκι ντροπαλός», είχε πει σε συνέντευξή της. Ο Harrison εντυπωσιάστηκε και εκείνος από την ξανθιά καλλονή, η οποία όμως είχε άλλη σχέση τότε. Αυτό δεν πτόησε τον «Darkhorse», όπως ήταν το ψευδώνυμο του κιθαρίστα και τραγουδιστή των Beatles. Την πλησίασε και της είπε ευθέως: «Θα με παντρευτείς; Αν δεν θες, τότε μήπως θα ήθελες να πάμε μαζί για δείπνο;»

 George Harrison Pattie Boyd διακοπές

O George Harrison σε διακοπές στα Barbados με τη σύζυγό του Pattie (12 Φεβρουαρίου 1966, AP Φωτογραφία)

Από εκείνη την ημέρα ήταν μαζί. Παντρεύτηκαν στις 21 Ιανουαρίου του 1966. Κουμπάρος τους ήταν ο Paul McCartney .

Από αυτόν τον μεγάλο έρωτα, εμπνεύστηκε ο Harrison και έγραψε το «Something». Ο Frank Sinatra, έχει πει για το τραγούδι αυτό πως είναι το πιο ωραίο ερωτικό κομμάτι που είχε ακούσει ποτέ!

Τζον Λένον: Ο εμμονικός δολοφόνος του θρυλικού «σκαθαριού»

 George Harrison Pattie Boyd

Ο George Harrison και η σύζυγός του Pattie Boyd φτάνουν στο Picadilly Circus στο Λονδίνο στις 18 Οκτωβρίου 1967 για να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα του "Πώς κέρδισα τον πόλεμο"  (AP-Φωτογραφία)

Γρήγορα όμως τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται. Ο Harrison έπινε, έκανε ναρκωτικά και απατούσε την σύζυγό του με άλλες γυναίκες. Εκείνη ένιωθε μόνη και εγκαταλελειμμένη.

Ο Eric Clapton ερωτεύτηκε παράφορα τη γυναίκα του φίλου του, George Harrison

Είχε όμως έναν φανατικό θαυμαστή, πολύ φίλο του άντρα της! Τον κιθαρίστα, συνθέτη και τραγουδιστή Eric Clapton!

Την ερωτεύτηκε παράφορα και έκανε ό,τι μπορούσε για να γοητεύσει την παραμελημένη σύζυγο. Όμως αυτή δεν ενέδιδε. Ένα πρωί το 1970, η Boyd παρέλαβε ένα ανώνυμο γράμμα: «Αγαπημένη μου, μου φαίνεται ότι έχει περάσει μια αιωνιότητα απ’ την τελευταία φορά που σε είδα. Αγαπάς ακόμα τον άντρα σου ή έχεις άλλο εραστή; Αισθάνεσαι τίποτα για εμένα; Με όλη μου την αγάπη, Ε.»... 

Εκείνη δεν κατάλαβε ποιος ήταν ο αποστολέας. Μέχρι που της το είπε ο ίδιος. Εκείνη μέχρι που τελικά πήρε διαζύγιο, δεν ενέδωσε στον έρωτα του Clapton. H απόρριψη «τρέλαινε» τον κιθαρίστα, ο οποίος έγραψε τα τραγούδια  Layla, Wonderful Tonight και Bell Bottom Blues. Επίσης βυθίστηκε στην ηρωίνη.

Eric Clapton Pattie γάμος

O Βρετανός ροκ σταρ Eric Clapton και η Pattie Boyd, βγαίνουν από την εκκλησία του Tucson μετά τον γάμο τους. Οι Clapton και Pattie, πρώην σύζυγος του George Harrison, ήταν στο Tucson για μια συναυλία. (AP-Φωτογραφία 28.3.1979)

Πέντε χρόνια αργότερα, το 1979, Eric και Pattie έμειναν μαζί και σύντομα παντρεύτηκαν. Γρήγορα τα προβλήματα εμφανίστηκαν. Ο Eric αντικατέστησε την ηρωίνη με το αλκοόλ και τελικά πήραν διαζύγιο το 1989.

Ποιον από τους δύο αγάπησε περισσότερο;

Δεκαετίες αργότερα η Boyd παραδέχθηκε σε συνέντευξή της: «Μου είναι πολύ δύσκολο να πω ποιος από τους δύο ήταν η μεγάλη μου αγάπη. Θα έλεγα, όμως, τον George. Θα τον έχω πάντα μέσα μου».

Τελικά, η Pattie το 2015 παντρεύτηκε και τρίτη φορά. O σύζυγός της είναι ο για χρόνια φίλος της και κτηματομεσίτης στο επάγγελμα, Rod Weston.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top