Bιτριόλι: Τι λέει ο δικηγόρος του 36χρονου που ήταν ύποπτος για συνέργεια

Αίτημα από την Ιωάννα για να κληθεί ως «μάρτυρας» στο δικαστήριο

Όλα όσα είπε ο δικηγόρος του 36χρονου, Αλέξανδρος Κούκιος, για την σχέση και την επικοινωνία του εντολέα του με την κατηγορούμενη/ Αλήθειες με τη Ζήνα (30/9/21)

Σήμερα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τεράστια δύναμη ψυχής έδωσε αναλυτική κατάθεση για τα όσα συνέβησαν τον Μάιο του 2020 αλλά και στα πολλαπλά χειρουργεία που υπέστη για να επιβιώσει από την επίθεση με το βιτριόλι. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Ιωάννα, εσύ ξέρεις καλά γιατί σου πέταξα το βιτριόλι»

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» βρέθηκε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου με τον ρεπόρτερ Δημήτρη Δαμιανό. Στο πλατό της εκπομπής βρισκόταν ο δικηγόρος του 36χρονου άντρα, ο οποίος εξετάστηκε για συνέργεια στην υπόθεση. 

επίθεση βιτριόλι

Η άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο δικαστήριο/ eurokinissi

Ο 40χρονος φέρεται πως παρακολουθούσε τον άντρα με τον οποίο η 36χρονη είχε πάθει εμμονή. Η δράστιδα είχε δώσει εντολή στον συγκεκριμένο άντρα να παρακολουθεί και την Ιωάννα, ενώ είχε ζητήσει τη βοήθειά του για να προμηθευτεί και το βιτριόλι με το οποίο επιτέθηκε στην κοπέλα. 

Επίθεση βιτριόλι: «Κοίταξέ με, γιατί δε με κοιτάς;» τη ρώτησε η Ιωάννα

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 36χρονου, η οποία έδειξε πως ο εν λόγω άντρας είχε όντως συχνή επικοινωνία με την κατηγορούμενη την περίοδο που ετοίμαζε την επίθεση στην Ιωάννα. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Ήταν αδιάφορη, την ενδιέφερε να έχει τέλειο μαλλί»

Ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Κούκιος, ξεκαθάρισε πως ο 36χρονος, ο οποίος είχε προσαχθή μαζί με άλλα δύο άτομα ως ύποπτοι,  δεν έχει καταθέσει ακόμα καθώς δεν του έχει ζητηθεί: «Είμαστε στη διάθεση του δικαστηρίου σε περίπτωση που μας καλέσει αλλά και των δικηγόρων της Ιωάννας. Δεν υπήρχε περίπτωση να εμφανιστούμε σε αυτό το στάδιο της δίκης, καθώς σήμερα ήταν η μέρα της Ιωάννας». 

επίθεση βιτριόλι

Η άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο δικαστήριο/ NDP

Πριν από λίγο, ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας έκανε αίτημα για κλήση του 36χρονου αλλά και ενός ακόμα προσώπου, καθώς τα δύο αυτά άτομα φέρονται να είχαν επικοινωνία με την δράστιδα πριν αλλά και μετά την επίθεση με το βιτριόλι. 

Επίθεση με βιτριόλι: Να κληθούν δύο νέοι μάρτυρες ζητά η Ιωάννα

Όπως εξήγησε ο κύριος Λύτρας: «ο άντρας μέσω δικηγόρου του κάπου έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθεί το θύμα και να την προμηθεύσει με βιτριόλι. Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνεργίας».

Επίθεση βιτριόλι: Ποια ήταν η επικοινωνία του 36χρονου με την κατηγορούμενη

Ο κύριος Κούκιος τόνισε πως σε περίπτωση που κληθεί ο 36χρονος να καταθέσει θα έχει ρόλο μάρτυρα και όχι υπόπτου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια είχε λάβει τα στοιχεία της υπόθεσης που αφορούσαν στον 40χρονο αλλά δεν τον κάλεσε ποτέ να καταθέσει. 

Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα στο δικαστήριο/ eurokinissi

«Τον Νοέμβριο του 2020 που είχε ζητηθεί το κινητό του εντολέα μου ήμουν μαζί του. Ο εντολέας μου μαζί με την άλλη ύποπτη έμεινε στη Διεύθυνση Αττικής για δύο ώρες. Θεωρώ ότι πρέπει να απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις και ίσως οι αστυνομικοί να ήθελα να δουν αν εμπλέκεται περισσότερο στην υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του 36χρονου. 

Επίθεση με βιτριόλι: «Έχω 90% σωματική αναπηρία και 50% ψυχική»

Ο Αλέξανδρος Κούκιος ξεκαθάρισε ότι ο 36χρονος έχει παραδεχτεί πως η κατηγορούμενη ήταν μία χειριστική και εμμονική γυναίκα, με την οποία μιλούσαν στο τηλέφωνο. Ωστόσο, τονίζει πως ο άντρας «δεν έχει καμία ανάμειξη στο έγκλημα». 

«Η 36χρονη ήθελε να έχει κάποια άτομα υποχείριά της. Θεώρησε ότι θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί σε κάποια πράγματα που είχαν να κάνουν με την επίθεση. Όμως, ο εντολέας μου δεν γνώριζε για αυτή» είπε ο δικηγόρος του. 

Σημαντικό ερώτημα στην υπόθεση παραμένει το γιατί ο 36χρονος δεν επικοινώνησε με την αστυνομία όταν άκουσε την είδηση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top