Καιρός σήμερα: Πέφτει η θερμοκρασία - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώθει πτώση. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. 

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα είναι αισθητή στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Αττική

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου μέχρι το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο και το απόγευμα στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος 

Στα βόρεια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και μέχρι το απόγευμα τοπικές βροχές. Στα νότια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 και στη νότια Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια νωρίς το πρωί και ξανά αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top