Σεισμός Ηράκλειο: Νεκρός ο πατέρας και τραυματίας ο γιος στην εκκλησία

Καταπλακώθηκαν από τον τρούλο της εκκλησίας - 11 οι τραυματίες

Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που είχε εγκλωβιστεί σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι μετά τν μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο τρούλος της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, όπου εργαζόταν, κατέρρευσε και τον καταπλάκωσε. 

 

Ο 62χρονος οικοδόμος έκανε εργασίες αποκατάστασης στον ναό μαζί με τον γιο του. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και πρόσφατα είχε γίνει παππούς. Ο γιος του ανασύρθηκε ζωντανός αλλά φέρει κατάγματα. 

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας βρισκόταν κάτω από τα συντρίμμια και δεν επικοινωνούσε με τους διασώστες. Αρχικά νόμιζαν ότι ήταν βαριά τραυματισμένος, ωστόσο λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός. 

Για τον φίλο του και συμμαθητή του μίλησε στο star.gr ο δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης. «Τι να σας πω… ότι ήταν συμμαθητής μου και προσωπικός μου φίλος… Εργαζόταν εκεί πέρα, έκανε εργασίες στην εκκλησία και έπεσε ο τρούλος από την εκκλησία και τον πλάκωσε. Δεν έχω επικοινωνήσει ακόμη με την οικογένεια, αλλά διασταύρωσα ότι ήταν μαζί του και ο γιος του. Ευτυχώς ο γιος του είναι καλά», σημείωσε.

Σώος απεγκλωβίστηκε και ακόμα ένας πολίτης, που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του στο χωριό Πατσίδερος, καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Από τον ισχυρό σεισμό, έπεσαν κτίρια και σημειώθηκαν ζημιές σε καταστήματα. Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Επτά από αυτούς έχουν ελαφρές εκδορές ενώ δύο έχουν υποστεί κατάγματα. Δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι.

Με μεγάφωνα η αστυνομία ειδοποιεί τους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι να εκκενώσουν τα σπίτια και καταστήματα και να κατευθυνθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο του χωριού.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Με αεροσκάφη C 130 και ATR, πηγαίνουν στην Κρήτη 30 πυροσβέστες της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό και σκύλους.

Δείτε το βίντεο του cretalive.gr

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί και το σχέδιο «Εγκέλαδος».

«Ευτυχώς στον δήμο μου, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν έχουν αναφερθεί από τους προέδρους των κοινοτήτων τραυματισμοί ή ζημιές σε κτίρια, με εξαίρεση κάποια προβλήματα σε μερικούς δρόμους, όπου έχουν πέσει πέτρες από τα πρανή των δρόμων. Είμαστε σε απόσταση 25 χιλ από το επίκεντρο, στο δήμο Μηνώα, στο Αρκαλοχώρι» είπε στο star.gr ο δήμαρχος Βιάννου.

Κρήτη σεισμός: Κλειστά όλα τα σχολεία στο Ηράκλειο

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, κλείνουν όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου μετά τον σεισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά, μέχρι νεοτέρας.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

Πηγή: Facebook Γιώργος Κουτσαντωνάκης

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top