Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα - Σε lockdown τρεις περιοχές

Υπερδιπλάσιος αριθμός κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου για την αύξηση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και τα κρούσματα στα παιδιά.

Η αύξηση κρουσμάτων και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη Βόρεια Ελλάδα έφεραν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα: Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα εντάσσονται πλέον στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.

Κορωνοϊός: 2.125 τα σημερινά κρούσματα - 31 θάνατοι και 331 διασωληνωμένοι

Επιπλέον, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐού, αποφασίστηκε η παράταση των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων για τις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας, ενώ στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Μαγιορκίνης: «Η πανδημία του κορωνοϊού συρρικνώνεται στην Ελλάδα»

«Η ματιά μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα», είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, επισημαίνοντας ότι η καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων κατά 60% στην Κοζάνη, διπλασιασμός στην Ξάνθη, ενώ υπερδιπλάσιο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζει η περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κορωνοϊός: Αυξημένα τα κρούσματα στα σχολεία

Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Πέμπτης, Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους από την ηλικία των 5 έως των 20 ετών -βάσει του διαχωρισμού του ΕΟΔΥ παρουσίασε αύξηση σε ποσοστό 16%.

Σαρηγιάννης: «Παιδιά 1 στα 2 κρούσματα μέχρι το τέλος του έτους»

Κατά την καθηγήτρια, η αύξηση αυτή είναι «απολύτως αναμενόμενη» και οφειλόμενη στη διενέργεια των self test στα σχολεία.

Την ίδια ώρα, έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα σχολικά τμήματα λόγω κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον πίνακα που ανάρτησε το υπουργείου Παιδείας, πρόκειται για τα τμήματα Β2 (Β τάξη) του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης - Συκέων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων και το τμήμα Γ2 (Γ Τάξη) του ίδιου σχολείου που κλείνει από 22/9 έως και 1/10. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 13 και 12 κρούσματα αντίστοιχα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top