Σαρηγιάννης: «Παιδιά 1 στα 2 κρούσματα μέχρι το τέλος του έτους»

Η εκτίμηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής για τη βόρεια Ελλάδα

Η πρόβλεψη Σαρηγιάννη για τα κρούσματα στα παιδιά- πηγή ΣΚΑΪ

Δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας, όσον αφορά στα παιδιά αλλά και τη βόρεια Ελλάδα, έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», τα 6.000 κρούσματα σε παιδιά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι πολλά και εκτίμησε ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να διπλασιαστεί. 

Κορωνοϊός: Αύξηση της μετάδοσης σε παιδιά 4-18 ετών

«Εμείς υπολογίζουμε ότι μεσοσταθμικά μέχρι το τέλος του χρόνου το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας, δηλαδή περίπου 1 στα 2 κρούσματα θα είναι παιδιά, με βάση τις συνθήκες που ισχύουν αυτή τη στιγμή» τόνισε ο κ.Σαρηγιάννης.

ΕΟΔΥ: Κάθε Τετάρτη τα στοιχεία για τη διασπορά κορωνοϊού στα παιδιά

O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής σημείωσε ότι στα σχολεία δε χρησιμοποιούνται όλα τα «μέσα» που έχουμε στη διάθεση μας, όπως οι μεγαλύτερες αποστάσεις στις τάξεις, η αραίωση των τμημάτων και η απολύμανση του αέρα. 

Σαρηγιάννης για βόρεια Ελλάδα: «600 κρούσματα τη μέρα μέχρι μέσα Νοεμβρίου»

Σε ό,τι αφορά στη βόρεια Ελλάδα, η οποία δέχτηκε σφοδρό πλήγμα κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι «θα φτάσουμε στην περσινή κατάσταση δύο εβδομάδες νωρίτερα. Δηλαδή στο τέλος Οκτωβρίου θα είμαστε όπως ήμασταν πέρυσι στα μέσα Νοεμβρίου, με γύρω στα 600 κρούσματα την ημέρα». Επίσης, διευκρίνισε ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα φανεί στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ η έξαρση θα αποτυπωθεί και στον αριθμό των νεκρών.

Όσα είπε ο καθηγητής Σαρηγιάννης για την πορεία της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα- πηγή ΣΚΑΪ

Όσα είπε ο καθηγητής Σαρηγιάννης για την πορεία της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα- πηγή ΣΚΑΪ

Την κατάσταση αυτή απέδωσε στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη βόρεια Ελλάδα και στη μεταδοτικότητα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. 

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη για λήψη αυστηρότερων μέτρων, αλλιώς το lockdown θα είναι μονόδρομος. Τόνισε δε ότι «δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη που έχει πρόβλημα, αλλά και οι όμορες περιοχές». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top