Νέα Μάκρη: Υπό έλεγχο η φωτιά – Υποψίες για εμπρησμό

Εκκενώθηκαν οικισμοί - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στη Νέα Μάκρη, σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική. Οι εστίες της φωτιάς ήταν πολλαπλές, κάτι που κάνει την πυροσβεστική και τους κατοίκους να μιλούν για εμπρησμό. 

πυροσβέστες Νέα Μάκρη

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Νέα Μάκρη - Eurokinissi

Η φωτιά οριοθετήθηκε λίγο μετά τη μία και μισή το βράδυ, ωστόσο όλη τη νύχτα οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονταν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). 

Φωτιά Νέα Μάκρη: Εκκένωση οικισμών

Η κατάσταση έγινε ιδιαίτερα επικίνδυνη και οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών στους οικισμούς Λιβίσι και Αγία Μαρίνα, με αποτέλεσμα να σταλεί SMS από το 112 για την προληπτική εκκένωσή τους. 

κατάσβεση νέα μάκρη

Αργά τη νύχτα δόθηκε εντολή για εκκένωση δύο οικισμών - Eurokinissi

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο σημεία: Το ένα κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και το άλλο στην οδό Δήμητρος. Η φωτιά στον Άγιο Εφραίμ περιορίστηκε γρήγορα και δεν κινδύνευσε το μοναστήρι.

πυροσβέστες

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού - eurokinissi

Πηγές της πυροσβεστικής, αλλά και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης ανέφεραν ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, καθώς υπήρξαν ταυτόχρονα πολλές εστίες φωτιάς. Με εντολή αρχηγού πυροσβεστικής, θα γίνει έρευνα από τη Διεύθυνση αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Έγιναν τέλος και τέσσερις προσαγωγές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top