Μαρτυρία συνοριοφύλακα στο Star: «Δεχόμαστε μεγάλη πίεση στα σύνορα»

Σκηνικό 2015 επιχειρεί να στήσει ο Ερντογάν

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σκηνικό 2015 επιχειρεί να στήσει στα σύνορα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσβλέποντας σε νέα παζάρια με την Ευρώπη. Αθήνα και Βρυξέλλες του κόβουν τη φόρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν νέα εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

«Παζάρι» Ερντογάν με το προσφυγικό λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές

Την ίδια ώρα, συνοριοφύλακες του Έβρου λένε στο Star ότι δέχονται μεγάλη πίεση:

«Θα μπορούσε κανένας να διανοηθεί ότι έρχεται ένας μετανάστης από την πιο απομακρυσμένη χώρα του κόσμου στα σύνορα μας, στον Έβρο, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. Κι όταν αυτοί οι μετανάστες περνάνε από στρατιωτικοποιημένες ζώνες της Τουρκίας για να φτάσουν στην Ελλάδα, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει κάτι άλλο από πίσω.

Εμείς το βλέπουμε κι αυτή τη στιγμή δεχόμαστε μια αρκετά μεγάλη πίεση μεταναστευτική στα σύνορά μας, την οποία προσπαθούμε να διαχειριστούμε και να αποτρέψουμε», αποκάλυψε στο Star ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.  

Η Τουρκία, δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί ένα νέο προσφυγικό κύμα. Κανένας δεν θα ήθελε να ζήσει την εμπειρία του προσφυγικού ρεύματος του 2015 με τους Σύρους πρόσφυγες και άρχισε τα... παζάρια ζητώντας: 

  • επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων
  • επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης 
  • και η χορήγηση visa στους Τούρκους πολίτες

Αυστηρό μήνυμα από Αθήνα και Βρυξέλλες 

Αθήνα και Βρυξέλλες «φρενάρουν» τα σχέδιά του. 

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Star ότι η Ελλάδα δε θα επιτρέψει καμία προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από καμία χώρα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top