«Παζάρι» Ερντογάν με το προσφυγικό λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές

«Απειλεί» την Ε.Ε με νέο μεταναστευτικό κύμα όπως το 2015

Όσα είπε ο οθωμανολόγος και νομικός Δημήτρης Σταθακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (22/8/21) για την κρίση στο Αφγανιστάν και τη στάση της Τουρκίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει «παζάρι» για το προσφυγικό λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές.

Ερντογάν για Αφγανιστάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος τρίτων

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε στον Σταϊνμάιερ ότι η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα νέο μεταναστευτικό βάρος και να διαχειριστεί άλλη μία προσφυγική κρίση, επισημαίνοντας ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν περιορίσει το ζήτημα μόνο στην ασφάλεια των συνόρων.

Είπε επίσης ότι κανείς δε θα ήθελε να βιώσει μια εμπειρία παρόμοια με το μεταναστευτικό κύμα από τη Συρία το 2015 και ότι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παράσχουν υποστήριξη στις γειτονικές χώρες που επωμίζονται το βάρος του μεταναστευτικού κύματος από το Αφγανιστάν.

Λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26/9, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε γοργά βήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα όπως η επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης και η χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top