Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ μετά τις καταγγελίες βιασμού

Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Το ρεπορτάζ του Κωσταντίνου Γεώργυζα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (6/9/21)

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων μετά τις καταγγελίες για βιασμό Πρωτοδίκου, όπως η ίδια κατήγγειλε δημόσια, και για σωρεία καταγγελιών γυναικών που ήταν θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεών του και όχι μόνο. 

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα που ήδη διεξάγεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος Εφετών παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΑΕΠΠ, όπως αναφέρει στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, για να μπορεί απερίσπαστος από τα καθήκοντά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε όσα αβάσιμα καταγγέλλονται. 

Ακόμη, επισημαίνει στην επιστολή παραίτησής του, ότι όσα του καταλογίζονται από σωρεία γυναικών είναι κατασκευασμένα με σκοπό να πλήξουν την προσωπικότητα και το κύρος του, ενώ στην επιστολή παραίτησης κάνει λόγο σε άγνωστα κέντρα που  κινούνται σε βάρος του και διακινούν ανυπόστατες καταγγελίες.

Μετά την παραίτηση καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της ΑΕΠΠ, ενώ αναμένεται με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου να γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησης του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top