Συναγερμός για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα

Περιπολίες παντού από Στρατό και Αστυνομία - Υπό έλεγχο φωτιά στην Κάρυστο

Τι μετέδωσε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star το Σάββατο 21/8 για το μήνυμα του 112 σχετικά με τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα 22/8     

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί η Αττική και η Εύβοια σήμερα, λόγω του ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορίας 5).

Χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς 22/8/2021

Ο χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς για τις 22/8/2021 

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Κυριακή  προβλέπεται επίσης πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μήνυμα από το 112 για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε Αττική – Εύβοια!  

Στην επίβλεψη για τον έγκαιρο εντοπισμό της φωτιάς συνδράμουν με περιπολίες τους δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.    

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της: «Απευθύνουμε έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουμε κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies). Αν αντιληφθούμε καπνό ή φωτιά ενημερώνουμε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στο 112. Την Κυριακή και τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση!

Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή».

Παράλληλα, το μήνυμα που εστάλη μέσω του 112, σε πολίτες της Αττικής και της Εύβοιας, αναφέρει τα εξής:

«Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο 22/8/2021 σε Αττική και Εύβοια. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 ή το 112. Αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς παραμένουμε σε ετοιμότητα».

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Προσήχθη ένας ύποπτος για εμπρησμό στο Αργάσι

Πυρκαγιά στην Κάρυστο τα ξημερώματα 

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώμτα στο Μετόχι Καρύστου Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα  35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν και εθελοντές.


 

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Καρύστου η φωτιά φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top