Κορωνοϊός: «Να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία»

Παγώνη: «Ασφαλή τα εμβόλια για τις ηλικίες 12-17 ετών»

Όσα ειπε η Ματίνα Παγώνη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τον εμβολιασμό των παιδιών στα σχολεία - Πηγή/βίντεο: Mega

Την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας επιβαρύνεται καθημερινά όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μεγαλώνει η ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο με την επιστροφή των εκδρομέων και το άνοιγμα των σχολείων. 

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» ξανά η χώρα - Οι περιοχές με τον υψηλότερο Rt

Η νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας οφείλεται κυρίως στη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών. Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη σημείωσε μιλώντας στο Mega πως εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%, επισημαίνοντας:

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων.

Παγώνη: «Να εμβολιάζονται τα παιδιά στα σχολεία»

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στην πρόταση των ειδικών για τους εμβολιασμούς στις νεότερες ηλικιακά ομάδες μέσα στα σχολεία: «Να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 δείχνουν ότι είναι ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά.

Θεοδωρίδου: Να εμβολιαστούν τα παιδιά - Ποια κινδυνεύουν

εμβολιασμός παιδιών

Παγώνη: «Περιμέναμε την αύξηση κρουσμάτων»

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε και για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδας λέγοντας ότι είναι κάτι που οι ειδικοί περίμεναν ότι θα συμβεί. Μάλιστα, οι επιδημιολογικές μελέτες έκαναν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων:

Το περιμέναμε. Από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολογούνται καθημερινά.

Τέλος, επεσήμανε πως οι ανεμβολίαστοι αρνητές είναι περίπου ένα 6 – 7% οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35% – 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top