Φωτιά Βίλια: Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο - Μια ανάσα από Θέα και Παλαιοχώρι

Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών για τρίτη ημέρα

Μαίνεται για τρίτη μέρα το πύρινο μέτωπο στα Βίλια - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (17/8)

Για δεύτερη νύχτα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν τιτάνια μάχη για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στα Βίλια Αττικής που καίει για τρίτη συνεχή ημέρα.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα - Σε εξέλιξη η φωτιά στα Βίλια

Η πυρκαγιά βρίσκεται ανάμεσα στη Θέα και το Παλαιοχώρι, λίγα μέτρα από τους δύο οικισμούς. Χθες οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση. Οι φλόγες καίνε το πευκόφυτο δάσος και σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά εκτείνεται σε ένα μέτωπο περίπου 20 χλμ., με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στον Προφήτη Ηλία.

φωτιά Βίλια

Βίλια πυρκαγιά

Ευτυχώς η φωτιά έχει απομακρυνθεί από τα Βίλια. Ωστόσο το σημείο που καίει σήμερα η φωτιά είναι αρκετά δύσβατο, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ το έργο των πυροσβεστών.

Στο σημείο επιχειρούν 370 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 130 οχήματα, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα.

φωτιά

Φωτιά στα Βίλια: Μέχρι την Κρήτη έφτασε ο καπνός - Εικόνες από δορυφόρο

Φωτιά Βίλια: Εκκενώθηκαν οικισμοί και ένα γηροκομείο

Χθες καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή σημειώθηκαν μεγάλες αναζωπυρώσεις και το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση και απομάκρυνση των τροφίμων από το γηροκομείο «Παναγιά Φανερωμένη».

Επίσης, εκκενώθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 οι κάτοικοι οι οικισμοί Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Άγιος Σωτήρας.

Βίλια 2

Βίλια 3

Φωτιές: 50 δασικές πυρκαγιές σε μια ημέρα

Συνολικά 50 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 19:00 της Δευτέρας μέχρι τις 19:00 της Τρίτης, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στο μεταξύ, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top