Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112-Εκκενώνονται τα Μεσοχώρια

Δραματική είναι η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς-Πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ

Δραματική είναι η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε στα Μεσοχώρια Καρύστου. Με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς τα Νέα Στύρα.

 

 

Στην ίδια περιοχή υπήρχε πυρκαγιά και πριν από δύο μέρες και μέχρι στιγμής δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για νέα πυρκαγιά ή για κάποια επικίνδυνη αναζωπύρωση.

φωτιά Εύβοια

Η εικόνα από το μέτωπο της φωιάς στην Κάρυστο - evima.gr

 

Επίσης το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά από κεραυνό στις Πετριές στη Νότια Εύβοια.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί και επιχειρούν ωστόσο όμως μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τη Βόρειο Εύβοια προς την Κάρυστο. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρουν 44 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ 8 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, φτάνουν και τα 8 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων για κατάσβεση της φωτιάς.

Εύβοια φωτιά

Συναγερμός έχει σημάνει λόγω της νέας φωτιάς στην Εύβοια - evima.gr

Δήμαρχος Καρύστου: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά καίει κοντά σε σπίτια

 

 

Μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η φωτιά είναι σε εξέλιξη κοντά σε σπίτια στο χωριό Μεσοχώρια. Επιχειρούν εναέρια μέσα αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί. Ωστόσο η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους καπνούς. Επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις, εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top