Δεκαπενταύγουστος: Φεύγουν και οι τελευταίοι – Μεγάλη κίνηση στο λιμάνι

Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο κορυφώνεται η έξοδος από την Αθήνα προς τα νησιά, αλλά και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου.

Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει για σήμερα την αναχώρησή τους προς τα νησιά, έφτασαν από πολύ νωρίς στο λιμάνι, ώστε να περάσουν τον απαραίτητο έλεγχο. 

Δεκαπενταύγουστος: Τα μέτρα που ισχύουν για την έξοδο των εκδρομέων

Μαζί τους για να μπορέσουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν, ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών, ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών, ή πιστοποιητικό νόσησης.

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί και όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα απλά δεν επιβιβάζονται. 

λιμάνι έλεγχοι

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά

Κατά την επιστροφή τους μάλιστα από τα νησιά προς τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδείξουν στις αρμόδιες αρχές πριν την επιβίβασή τους: είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Στο δεύτερο περιλαμβάνονται μοριακό, rapid και self test, εφόσον έχουν διενεργηθεί 24 ώρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top