Καιρός: Με βροχές η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

Πού αναμένεται να είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός. Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές μπόρες και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 και στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και από το απόγευμα 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην κεντρική Στερεά. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 32 και στη νότια Κρήτη τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για το Σάββατο

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top