Κορωνοϊός - Γώγος: Νωρίτερα η επικράτηση της Δέλτα, που έφτασε το 79,1%

Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σε 20 ημέρες

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Νωρίτερα από ότι αναμενόταν επικρατεί η μεταλλαξη ΔΕΛΤΑ στην χώρα μας καθώς, όπως τόνισε ο Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η επικράτησή της έφτασε  το 79,1%, ενώ τα δεδομένα δείχνουν πως σύντομα θα επικρατήσει σε ποσοστό που θα φτάσει το 90%.

Κορωνοϊός: Στα 3.605 τα νέα κρούσματα - 240 οι διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι

Αυξητική η τάση στο επιδημιολογικό φορτίο

Ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει μια σχετική αύξηση με μέσο κυλιόμενο όρο τα 2.942 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περαιτέρω τάσεις αύξησης τις τελευταίες δύο μέρες.

Κορωνοϊός: 938 κρούσματα σήμερα στην Αττική - Πόσα στην Θεσσαλονίκη;

Υψηλός ο δείκτης θετικότητας

Ο δείκτης θετικότητας σε δομές υγείας παραμένει σταθερά υψηλός στο 3,3%, στην επικράτεια, με σημαντικές αυξομειώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα από 4-11 Αυγούστου.

Παράταση του mini lockdown σε Χανιά και Ζάκυνθο

Η τάση στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας είναι ελαφρώς αυξητική, είπε ο κ. Γώγος, σημειώνοντας ότι τα εισαγόμενα κρούσματα μέσω του τουρισμού εξακολουθούν να αποτελούν ένα μικρό ποσοστό, γύρω στο 0,59% που οφείλεται τόσο στον εμβολιασμό των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας όσο και στον αποτελεσματικό διαγνωστικό έλεγχο.

Μελέτη Κορωνοϊός: Προβλήματα μνήμης 8 μήνες μετά τη λοίμωξη

 Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σε 20 ημέρες

Ο καθηγητής Παθολογίας αναφέρθηκε και στην αύξηση των νοσηλειών και των εισαγωγών σε ΜΕΘ, η οποία καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, με τις εισαγωγές να διπλασιάζονται τις τελευταίες 20 ημέρες.  Ο κ. Γώγος έκανε λόγο για «μεγαλύτερη δυσκολία» σε περιοχές όπως η Κρήτη.

Μεγάλη η ανάγκη εμβολιασμού

Στη συνέχεια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη εμβολιασμού κατά της Covid-19, υπογραμμίζοντας ότι το 99% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ  είναι ανεμβολίαστοι. Απηύθυνε έκκληση για άμεσο εμβολιασμό ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Γώγος: «Κερδίζεται το στοίχημα του τουρισμού»

Ο καθηγητής Παθολογίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εισαγώμενα κρούσματα covid-19, τονίζοντας πως ο αριθμός θετικότητας είναι πολύ χαμηλός(0,59%).

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «το στοίχημα του τουρισμού κερδίζεται».

Κοντοζαμάνης: Το εμβόλιο είναι το μεγαλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η εξάπλωση του κορωνοϊού και η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, επιβάλλουν την λήψη μέτρων προκειμένου να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία, ανέφερε από τη μερι του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην υποχρέωση του εμβολιασμού του συνόλου του προσωπικού που εργάζεται στις δομές υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τόνισε πως «δεν νοείται κάποιος που προσέρχεται σε μια υγειονομική δομή, να είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο από την διασπορά του κορωνοϊού».

Απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, λέγοντας ότι η επίδρασή του φαίνεται στην διαχείριση της πανδημίας, όπου έχουμε μια επιθετική μετάλλαξη, η πίεση στο ΕΣΥ είναι μικρότερη απ' ό,τι το προηγούμενο διάστημα, η οικονομία και η κοινωνία λειτουργούν κανονικά.

«Έχουμε το μεγαλύτερο όπλο αυτή τι στιγμή στην διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο», κατέληξε ο κ. Κοντοζαμάνης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top