Φωτιά Εύβοια: «Γυρίσαμε και μαζεύουμε τα κομμάτια μας»

Πάνω από 510.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Δείτε σχετικό απόσπασμα από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star στις 12/8

Η φωτιά στη βόρεια Εύβοια ευτυχώς έσβησε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι κάτοικοι μουδιασμένοι επιστρέφουν σιγά σιγά στα σπίτια τους κι έρχονται αντιμέτωποι με το μέγεθος της καταστροφής. 

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς σπίτι, άλλοι έχασαν τις περιουσίες τους, χιλιάδες εγκατέλειψαν τον τόπο τους για να γλυτώσουν από τις πύρινες φλόγες. 

Φωτιά Εύβοια: Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα- Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

«Περάσαμε πολύ δύσκολα, εφιαλτικά», δήλωσε στο Mega μια κάτοικος στο χωριό Κοκκινομηλιά που επέστρεψε για να πάρει τη ζωή της πίσω.
Το σπίτι της σώθηκε από… θαύμα, καθώς η ίδια και η οικογένειά της εγκατέλειψαν το χωριό πριν το καταβροχθίσουν οι φλόγες. 

Όπως είπε, τουλάχιστον είκοσι σπίτια, εξοχικές και μόνιμες κατοικίες, έχουν καεί ολοσχερώς και στο χωριό κυριαρχεί ένα αίσθημα πόνου, απόγνωσης και αγωνίας για το μέλλον. 

Φωτιά Εύβοια: Αποκαρδιωτική η εικόνα του Κοπέρνικου από τα καμένα

«Γυρίσαμε πίσω για να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε, δεν νομίζω ότι θα συνέλθουμε ποτέ», είπε συντετριμμένη. 

Φωτιά Εύβοια: Πάνω από 510.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Την ίδια ώρα σύμφωνα με στοιχεία του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η καταστροφή από τη φωτιά είναι ανυπολόγιστη. 

Πάνω από 510.000 στρέμματα έγιναν στάχτη. Πολύτιμα δάση παραδόθηκαν στις φλόγες και μαζί δεκάδες σπίτια και ζώα. 

Φωτιά Εύβοια: Ο συγκινητικός διάλογος Έλληνα και Ρουμάνου πυροσβέστη

Ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε τις καμένες εκτάσεις στη Βόρεια Εύβοια τόσο το μεσημέρι της Κυριακής, όσο και της Τετάρτης. Η εικόνα από το πέρασμα της φωτιάς είναι αποκαρδιωτική. 

Οι καμένες εκτάσεις την Κυριακή 08/08 ήταν περίπου 460.000 στρέμματα ενώ την Τετάρτη 11/08 510.000 στρέμματα. Οι εκτάσεις που κάηκαν μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες ανέρχονται σε 50.000 στρέμματα.

Φωτιά Εύβοια: Οι φλόγες έσβησαν στη θάλασσα στο Αγριοβότανο

Στην παρακάτω εικόνα με καφέ αποχρώσεις παρουσιάζονται οι καμένες περιοχές και τα κυριότερα ενεργά μέτωπα το μεσημέρι της Κυριακής. Στην εικόνα φαίνεται το μεγάλο μέτωπο στο Αρτεμίσιο να ξεχωρίζει.φωτιά Εύβοια

Η εικόνα είναι διαφορετική το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη φωτογραφία σημειώνονται και οι περιοχές που κάηκαν στο διάστημα των τελευταίων τριών ημερών.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top