Φωτιά Εύβοια: Αποκαρδιωτική η εικόνα του Κοπέρνικου από τα καμένα

Η κατεστραμμένη έκταση μπορεί να φτάσει και τα 700.000 στρέμματα

Ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για την εξέλιξη της φωτιάς στην Εύβοια

Απελπισία προκαλεί η φωτογραφία που ανέβασε η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απεικονίζει το μέγεθος της καταστροφής στην Εύβοια από τη πύρινη λαίλαπα. 

Κοπέρνικος

Στη φωτογραφία καταγράφεται η τεράστια καμένη έκταση στην Εύβοια που προσδιορίζεται στα 507.950 στρέμματα, αλλά μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 700.000 στρέμματα. 

Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή από φωτιά στην ιστορία της Ελλάδας μετά από τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007,  που έκαναν στάχτη 443.280 στρέμματα. 

φωτιά Εύβοια

Κατάσβεση πυρκαγιάς στην Εύβοια

Όσον αφορά στην Ηλεία οι καμένες εκτάσεις υπολογίζονται στα 150.150 στρέμματα, στη Λακωνία τα 111.120 και στην Αττική τα 84.540 στρέμματα. 

Εύβοια: Ελαφρώς καλύτερη η εικόνα σήμερα

Σήμερα η εικόνα από τα μέτωπα στην Εύβοια είναι καλύτερη, με τα εναέρια μέσα να επιχειρούν κανονικά, χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί. 

φωτιά

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Εύβοια

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν αναζωπυρώσεις στα χωριά Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο, με τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους να δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις φλόγες. 

Χθες το βράδυ η φωτιά που μαινόταν στο Αγριοβότανο σταμάτησε στη θάλασσα, ενώ συνεχείς ήταν οι αναζωπυρώσεις στο Ψαροπούλι και στα Βασιλικά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top