Φωτιά Αρκαδία: Νέες αναζωπυρώσεις σε Τρανή Λάκκα και Καστράκι Γορτυνίας

Δήμαρχος Γορτυνίας: «Αρχίζει η κατάσταση να γίνεται πάλι τραγικά δύσκολη»

Νέες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στο πύρινο μέτωπο της Αρκαδίας και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή Τρανή Λάκκα και Καστράκι Γορτυνίας. 

Φωτιά Γορτυνία: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο - Εστίες σε δυσπρόσιτα σημεία

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Star Γιάννη Σωτηρόπουλο από την περιοχή Τρανή Λάκκα, το ένα κομμάτι του μετώπου κινείται προς την εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως, το δεύτερο προς τον οικισμό Δόξα με κατεύθυνση προς τα Τρόπαια. Μαύρος καπνός διακρίνεται και κοντά στην περιοχή Λιβαδάκι, που βρίσκεται μεταξύ των νομών Ηλείας και Αρκαδίας. 

Στιγμιότυπο από εστία φωτιάς στη Γορτυνία- φωτογραφία Eurokinissi

Στιγμιότυπο από εστία φωτιάς στη Γορτυνία- φωτογραφία Eurokinissi

Στο σημείο επιχειρούν Γάλλοι πυροσβέστες, ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα εφοδιάζονται με νερό από τον Λάδωνα ποταμό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, στις 15:15 επιχείρησε και το ρωσικό πυροσβεστικό «υπερόπλο» Beriev.

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου από την περιοχή Τρανή Λάκκα στο μεσημεριανό δελτίο του Star 

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου από την περιοχή Τρανή Λάκκα στο μεσημεριανό δελτίο του Star 

Γορτυνία: Νέα αναζωπύρωση στο Καστράκι

Ο δημοσιογράγος Αλέξης Κουβέλης μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ότι το μέτωπο στο Καστράκι Γορτυνίας  συνεχώς μεγαλώνει και καίει παρθένο δάσος. Η φωτιά καίει σε πλαγιά που φαίνεται να μην υπάρχει πρόσβαση για να επιχειρήσουν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι κάτοικοι της Γορτυνίας και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για έκτη μέρα. Μέχρι χθες είχαν εκκενωθεί τουλάχιστον 21 οικισμοί κι ενώ η φωτιά φαινόταν πως ήταν σε ύφεση οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και επικίνδυνες.

Δήμαρχος Γορτυνίας: «Είναι σε δεκάδες σημεία οι αναζωπυρώσεις»- Έκκληση για εναέρια μέσα

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε και ο δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης. Έκανε έκκληση για εναέρια μέσα και χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγικά δύσκολη».

«Δυστυχώς τα μέτωπα αναζωπυρώνονται και η κατάσταση γίνεται πάλι πολύ δύσκολη σήμερα το μεσημέρι. Το τελευταίο μισάωρο αρχίζει η κατάσταση να γίνεται τραγικά δύσκολη. Χρειαζόμαστε βοήθεια. Υπάρχουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια από αέρος. Είναι αχανής η περιοχή και αναζωπυρώσεις έχουμε σε δεκάδες σημεία. Είμαστε σε ετοιμότητα. Οι κάτοικοι παραμένουν, δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» είπε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top