Εύβοια: Εικόνες αποκάλυψης στα καμένα από βίντεο drone

Κάηκαν πάνω από 650.000 στρέμματα δάσους

Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στη Βόρεια Εύβοια είναι αποκαλυπτικές. Η ομάδα UpStories σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνώ/meteo.gr κατέγραψε εναέρια πλάνα με τη χρήση drone πάνω από τις καμένες εκτάσεις. 

Όσα κατέγραψαν είναι εικόνες αποκάλυψης και απόλυτης καταστροφής από το εσωτερικό έως τις ακτές της Εύβοιας κι ενεργές εστίες που μαίνονταν χθες Κυριακή 8 Αυγούστου. 

Φωτιά Αττική: Drone καταγράφει την καταστροφή στην Πάρνηθα

Χιλιάδες στρέμματα παρθένου πευκοδάσους έγιναν στάχτη, όπως και σπίτια που έγιναν παρανάλωμα του πυρός. 

Πάνω από 650.000 στρέμματα οι καμένες εκτάσεις

Στις 12:20 περίπου της Κυριακής 08/08, ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε εικόνες υψηλής ανάλυσης από τις καμένες περιοχές σε Εύβοια, Αττική και Λακωνία, βοηθούμενος από τις ανέφελες συνθήκες που επικράτησαν στη χώρα.

Φωτιά Μεσσηνία - Αρκαδία: Συνεχίζεται η μάχη σε Μέλπεια και Γορτυνία

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr συνέλεξε και επεξεργάστηκε τις εικόνες αυτές ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος των καμένων εκτάσεων.

Εικόνες δορυφόρου από τις φωτιές σε Εύβοια, Πελοπόννησο, Αττική - AP

Όπως προκύπτει, έως το μεσημέρι της Κυριακής 08/08 έχουν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων στα 650.000 στρέμματα τουλάχιστο.

Φωτιά Εύβοια: Συνεχής μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές στην Εύβοια συνεχίζουν να καίνε, η παραπάνω εκτίμηση είναι πολύ πιθανό να μεταβληθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζονται σε ένθετες εικόνες οι καμένες περιοχές με καφέ αποχρώσεις.

φωτιές εικόνα δορυφόρου

Ιδιαίτερα στην ένθετη εικόνα της Βόρειας Εύβοιας φαίνεται ο καπνός από τις πυρκαγιές ενώ με κόκκινους και πορτοκαλί χρωματισμούς φαίνονται τα κυριότερα ενεργά μέτωπα, τόσο στα βόρεια του νησιού αλλά και νοτιότερα, προς το Τρούπι και τα Καλύβια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top