Φωτιές Ελλάδα: « Αν σκούπιζες πτώματα από τον δρόμο θα καταλάβαινες»

Συγκλονίζει κάτοικος του Ματιού για τις εκκενώσεις στα μέτωπα των πυρκαγιών

Επιχείρηση εκκένωσης στη Λίμνη Ευβοίας - AP

Τις τελευταίες μέρες ακούγονται πολλές απόψεις για την αποτελεσματικότητα της τακτικής των εκκενώσεων από τα μέτωπα των πυρκαγιών. Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι στις πυρόπληκτες περιοχές που αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές και παρέμειναν για να δώσουν τη μάχη μαζί με τους πυροσβέστες για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. 

Φωτιά Εύβοια: Καίγονται οι Γούβες - Εγκαταλείπουν οι κάτοικοι το Πευκί

Ο πρωθυπουργός επανειλημμένα δήλωσε πως προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή και γι’ αυτό όταν πλησιάζουν οι φλόγες κατοικημένες περιοχές ζητείται η άμεση εκκένωσή τους. 

Φωτιά Εύβοια: Οι συγκλονιστικές εικόνες του Star στο Associated Press

Κάτοικος του Ματιού μάλιστα, που πριν από τρία χρόνια έζησε τον εφιάλτη από κοντά, βλέποντας αγαπημένους της ανθρώπους να χάνονται στην πύρινη λαίλαπα, με ανάρτησή της υπογραμμίζει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη σημασία της εκκένωσης. 

Φωτιά Εύβοια Εκκενώθηκε η Λίμνη με φέρι μπόουτ- Κάηκαν σπίτια

Η ανάρτηση της Μαρίας Κουτρουμπή, η οποία είναι φωτογράφος κι έζησε από κοντά τη φρίκη στο Μάτι είναι γεμάτη πόνο, θλίψη και οργή που ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει. 

ανάρτηση Μάτι

«Αν έψαχνες τη μητέρα σου μέρες και έκλαιγες από πάνω της χωρίς να το καταλάβεις, γιατί είχε τη μορφή κούτσουρου, αν έβλεπες το δέρμα των γειτόνων σου να λιώνει από το θερμικό φορτίο, αν είχες δει αγκαλιασμένα απανθρακωμένα παιδιά, αν έδινες DNA για να δεις αν είναι ο άνθρωπος σου μέσα στη σακούλα, αν σκούπιζες πτώματα από τον δρόμο, θα καταλάβαινες τη σημασία της εκκένωσης. Μη γράφετε ό,τι σας έρθει στο κεφάλι, σας διαβάζουν και Ματιώτες», έγραψε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top