Φωτιά Εύβοια Εκκενώθηκε η Λίμνη με φέρι μπόουτ- Κάηκαν σπίτια

Η επέλαση των ανέμων χειροτέρεψε την κατάσταση

Το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή για όλες τις εξελίξεις από την πυρκαγιά στην Εύβοια/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων STAR

Δραματική είναι η εξέλιξη στην πυρκαγιά της Εύβοιας, η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερις μέρες. Οι φλόγες έχουν φτάσει πλέον ως τη Λίμνη Ευβοίας, η οποία αποτελεί περιοχή με πολύ πράσινο αλλά και πολλά σπίτια. Οι αρχές προσπαθούν με κάθε τρόπου να εκκενώσουν το σημείο. Στάλθηκε και σχετικό μήνυμα εκκένωσης από το 112. 

Φωτιά Αττική: Προς Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες το πύρινο μέτωπο

Οι τελευταίες πληροφορίες από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια λένε ότι υπάρχουν σπίτια που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην περιοχή της Λίμνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ η εικόνα ήταν λίγο καλύτερη το μεσημέρι, οι ισχυροί άνεμοι που ξεκίνησαν να πνέουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να επεκταθούν γηγορότερα οι φλόγες.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν ακόμα στην περιοχή, όμως αυτό θα σταματήσει όταν δύσει ο ήλιος, καθώς δεν θα έχουν πια την κατάλληλη ορατότητα.

Φωτιά Εύβοια: Εγκλωβισμένοι στο Μαντούδι - Μικρή ύφεση σε κάποια σημεία

Στο Star μίλησε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαμπουρνιώτης, ο οποίος αποκάλυψε πως περίπου 1.400 άτομα βρίσκονται στο λιμάνι του Μαντουδίου και περιμένουν 2 φέρι μπόουτ για να τους μεταφέρουν. 

Υπάρχουν πολλοί εθελοντές ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι επίσης βοηθάνε όσους βρίσκονται στις παραλίες να φύγουν από την Εύβοια. Η μόνη ασφαλής διαφυγή που υπήρχε από την Εύβοια ήταν η παραλία των Ροβιών, οι οποίες έχουν ήδη καεί ολοσχερώς. 

Τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων από τη Λίμνη Ευβοίας 

Γύρω στις 20:45 έφτασε στη Λίμνη Ευβοίας το ferry boat «Αλκυών» προκειμένου να παραλάβει όλους όσους είναι εγκλωβισμένοι και να τους μεταφέρει στην Αιδηψό. 

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Star και ο ρεπόρτερ Λάμπρος Δεμερτζής είναι συγκλονιστικές. Το ferry boat παρέμεινε στο σημείο για μισή ώρα προκειμένου να επιβιβάσει όσους περισσότερους κατοίκους και τουρίστες είναι δυνατόν. 

«Είμαστε καλά, θα πάμε με ασφάλεια στην Αιδηψό. Έχουμε γύρω στα 500 με 600 άτομα που πρέπει να παραλάβουμε» είπε ο καπετάνιος του πλοίου στο δελτίο ειδήσεων του Star. 

Οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια της Λίμνης και οι κάτοικοι μπαίνουν στα καράβια για να αναχωρήσουν προς την Αιδηψό. Ήδη οι φλόγες προκαλούν ζημιές στα πρώτα σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να τρέχουν να προλάβουν.      

Λίγο δυτικότερα στις Ροβιές οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία.    

Στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ήδη εκκενώθηκε η Τσαπουρνιά και η φωτιά ξαναφτάνει στην Κοκκινομηλιά.      

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζία δημιουργείται μία αντιπυρική ζώνη αυτή την ώρα από Σήμια- Κυπαρίσσι -Βουτά. Παράλληλα ανοίγουν και αντιπυρικές ζώνες στο Ψαροπούλι.      

Από την ανατολική πλευρά του μετώπου ήδη έχει ζητηθεί η εκκένωση στο Προκόπι, μετά το Μαντούδι, και τα γύρω χωριά. Στο χωριό Φαράκλα κοντά στο Μαντούδι οι κάτοικοι -αν και έχει διαταχθεί η εκκένωση του- παραμένουν στην πλατεία του χωριού για να το υπερασπιστούν από τις φλόγες που το πλησιάζουν.      

Εξάλλου στα ορεινά χωριά βόρεια του Δρυμώνα η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς οι φλόγες επιστρέφουν πάλι και κυκλώνουν χωριά όπως το Μαρούλι και τις Αγδίνες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top