Φωτιά Εύβοια - Νέος πύρινος εφιάλτης σε Γούβες, Πευκί και Αρτεμίσιο

Ολονύχτια μάχη για να μην ξεφύγει προς Ιστιαία το μέτωπο

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της Άννας Λίτινα από το χωριό Ασμήνιο της Εύβοιας

Τον απόλυτο πανικό έχουν προκαλέσει εδώ και λίγες ώρες οι νέες αναζωπυρώσεις στα χωριά Γούβες και Πευκί στην Εύβοια, ενώ πολλά κι επικίνδυνα είναι τα μέτωπα στο Αρτεμίσιο, προμηνύοντας μια ακόμα δραματική νύχτα.

Φωτιά Εύβοια: Καίγονται σπίτια στο Πευκί - Το STAR στο χωριό Ασμήνιο

Τεράστιες γλώσσες φωτιάς ξεπηδούν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, ακόμη και σε χωριά που οι κάτοικοι νόμιζαν ότι κατάφεραν να σώσουν.

Όπως φαίνεται κι αυτό το βράδυ θα συνεχιστεί η προσπάθεια πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων για να ανακοπεί η καταστροφική πορεία της φωτιάς που κατακαίει για έκτη ημέρα τη Βόρεια Εύβοια.

Μάχη για να μην ξεφύγει προς Ιστιαία το μέτωπο

Σε ό,τι αφορά την Ιστιαία, το μέτωπο απέχει αρκετά, ωστόσο η μάχη δίνεται στα χωριά Καματριάδες και Γαλατσάδες, παράλληλα με εκείνη που προετοιμάζεται να δοθεί καθώς επιστρέφει ένα άλλο μέτωπο στο χωριό Μονοκαρυά. Αυτά είναι τα σημεία τα οποία θα κρίνουν αν οι φλόγες θα περάσουν προς την Ιστιαία και την Αιδηψό.

Νίκος Χαρδαλιάς: Δύσκολη νύχτα για την Εύβοια - Σε ετοιμότητα οι Αρχές

Σημειώνεται ότι στην περιοχή από τη Μονοκαρυά μέχρι την Ιστιαία βρίσκεται το χωριό Ταξιάρχες. Πρόκειται για μια περιοχή που είναι μία από τα μεγαλύτερα σημεία παραγωγής σύκων στη χώρα.

Απόψε η νύχτα είναι κρίσιμη για τις δύο αυτές περιοχές. Νωρίτερα την Κυριακή, οι πυκνοί καπνοί δεν επέτρεπαν στα εναέρια μέσα να πραγματοποιήσουν πτήσεις και εύστοχες βολές. Παράλληλα, οι πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Λαμία, τη Δυτική Φθιώτιδα και τη Σπερχειάδα.

Συνεχείς έλεγχοι για εγκλωβισμένους

Την ίδια στιγμή στις παραλίες της βορειοανατολικής Εύβοιας ελέγχουν διαρκώς για τυχόν εγκλωβισμένους σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η φωτιά στην Εύβοια όπως φαίνεται από το ρωσικό Beriev

Σύμφωνα με το Λιμενικό, νωρίς το βράδυ απεγκλωβίστηκαν 23 άτομα από διάφορες παραλίες τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, φέρι μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Η αγωνία και η απόγνωση ήταν ζωγραφισμένη τόσα στα πρόσωπα όσων μένουν για να παλέψουν με τη φωτιά όσο κι εκείνων που εγκαταλείπουν τον τόπο τους. 

Φωτιά Εύβοια: Καίγονται οι Γούβες - Εγκαταλείπουν οι κάτοικοι το Πευκί

Οι εικόνες που επικράτησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Πευκί ήταν δραματικές. Ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με κάθε μέσο στο φέρι μποτ, που περίμενε στην παραλία. Άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, που δεν μπορούν να περπατήσουν μετάφέρθηκαν στα χέρια, ακόμα και πάνω σε κρεβάτια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top