Φωτιά Αττική: Ενεργά τα μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Μαλακάσα

Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών κοντά στη Βαρυμπόμπη

Συνεχίζεται η άνιση μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα που παραμένουν ενεργά στην Αττική. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Μαλακάσα, με το βάρος να πέφτει από το πρώτο φως της ημέρας στα εναέρια μέσα.

Φωτιά Μαλακάσα: Μάχη με τις φλόγες στην Εθνική - Kατευθύνονται προς Ωρωπό

Οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές του βορειονατολικού οικισμού της Βαρυμπόμπης και στα βορεινά σπίτια των Θρακομακεδόνων, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης σε μια ύστατη προσπάθεια επιχειρούσαν να την ελέγξουν με τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά των οικισμών, για να ανακόψουν την πορεία του μετώπου που κατεβαίνει από την Πάρνηθα. 

Οι φλόγες πλησιάζουν σπίτι στους Θρακομακεδόνες- φωτογραφία INTIME

Οι φλόγες πλησιάζουν σπίτι στους Θρακομακεδόνες- φωτογραφία INTIME

Αναζωπύρωση υπάρχει και στη Μαλακάσα, όπου η φωτιά καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικίες.

Φωτιά Αττική: Κάηκαν σπίτια στο Καπανδρίτι

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου στους κατοίκους σε οικισμούς κοντά στη Βαρυμπόμπη, προκειμένου να εκκενώσουν προς τη λεωφόρο Μαραθώνος. 

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει, συγκεκριμένα, το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων.

Εναέρια μέσα επιχειρούν στους Θρακομακεδόνες- φωτογραφία INTIME

Εναέρια μέσα επιχειρούν στους Θρακομακεδόνες- φωτογραφία INTIME

Χθες το βράδυ είχε δοθεί εντολή εκκένωσης σε Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής: Εκκενώστε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

Έκκληση στους πολίτες που είναι στις περιοχές στις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική να φύγουν από τα σπίτια τους, απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός. Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε πως προέχει η ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων και προειδοποίησε πως είναι επικίνδυνο να παραμείνουν σ' αυτές τις περιοχές.

Η φωτιά έχει περάσει στους Θρακομακεδόνες- φωτογραφία INTIME

Η φωτιά έχει περάσει στους Θρακομακεδόνες- φωτογραφία INTIME

Επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις για εκκένωση, αναφερόμενος στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη.

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top