Φωτιά Βαρυμπόμπη: Εγκλωβισμένο ηλικιωμένο ζευγάρι στις Αδάμες

Σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία για τραυματίες - Έχουν καεί σπίτια

Τρομακτικές σκηνές από την τεράστια φωτιά στη Βαρυμπόμπη/ Έκτακτο Δελτίο ΕΙδήσεων Star (3/8/21)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, η οποία πλέον έχει γίνει ορατή σε πάρα πολλές περιοχές της Αθήνας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο δελτίο ειδήσεων του Star, η φωτιά έχει φτάσει στις αυλές πολλών σπιτιών, ενώ πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και εναέρια μέσα «παλεύουν» με τις φλόγες για να σώσουν όσα περισσότερα μπορούν. 

Φωτιά Βαρυμπόμπη: «Κάηκαν σπίτια- Δεν επαρκούν τα εναέρια μέσα»

Παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα επίσημος απολογισμός, το δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρει πως ήδη έχουν καεί σπίτια στον οικισμό Αδάμες. 

Ο ρεπόρτερ Γιάννης Σωτηρόπουλος αποκάλυψε πως υπάρχει ένα εγκλωβισμένο ηλικιωμένο ζευγάρι μέσα σε σπίτι στις Αδάμες, ηλικίας 83 και 85 ετών. Η Αστυνομία δεν μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι, καθώς είναι κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από τις φλόγες. 

Τρομακτικές σκηνές από την τεράστια φωτιά στη Βαρυμπόμπη/ eurokinissi

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Μητσοτάκης

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Τρομακτικές σκηνές από την τεράστια φωτιά στη Βαρυμπόμπη/ eurokinissi

Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Πλέον, η φωτιά κατευθύνεται προς τους Θρακομακεδόνες και το Ολυμπιακό Χωριό. 

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Καίει ανεξέλεγκτη σε τρία μέτωπα- Έκλεισε ξανά η Εθνική

Η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από τις 15:00 ανοίγει και κλείνει συνεχώς. Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή από το ύψος του Καπανδρίτι και της Λυκόβρυσης προς Αθήνα. 

Ευτυχώς, τα επίσημα στοιχεία από τα νοσοκομεία αναφέρουν πως προς το παρόν υπάρχουν μόνο έξι άνθρωποι στο νοσοκομείο με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένας πυροσβέστης παρουσίασε δύσπνοια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top