Φωτιά Βαρυμπόμπη- Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο Πρωθυπουργός

Το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη στο δελτίο ειδήσεων του Star

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να είναι παρών στον συντονισμό της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει στη Βαρυμπόμπη.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

«Όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» είπε ο Κ.Μητσοτάκης.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Καίει ανεξέλεγκτη σε τρία μέτωπα- Έκλεισε ξανά η Εθνική

Πατούλης: «Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη»

«Ο μηχανισμός πυρόσβεσης είναι σε πλήρη ανάπτυξη με μεγάλες εναέριες και επίγειες δυνάμεις να επιχειρούν προκειμένου να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι, στη βόρεια Βαρυμπόμπη κατακαίοντας πυκνή δασική έκταση», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας συνδράμει από την πρώτη στιγμή με 14 υδροφόρες και μεγάλα σκαπτικά οχήματα μαζί με τις εθελοντικές ομάδες.

Πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βαρυμπόμπη- φωτογραφία Eurokinissi

Πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βαρυμπόμπη- φωτογραφία Eurokinissi

Ιδιαίτερα ανησυχητική χαρακτηρίζει ο κ. Πατούλης τη συνεχή εναλλαγή της φοράς του ανέμου. «Αν και δεν είναι ισχυρός μεταβάλλει τη φορά του μετώπου, το οποίο μαίνεται σε πυκνόφυτη δασική έκταση από όπου διέρχεται επίσης δίκτυο ηλεκτροδότησης» προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι σημειώνονται μικρές εκρήξεις και εκδηλώνονται συνεχώς μικροεστίες, που σε συνδυασμό με τον συνεχιζόμενο καύσωνα και εύφλεκτο υλικό καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. «Οπωσδήποτε κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες έως το ηλιοβασίλεμα για την επιχειρούμενη προσπάθεια κατάσβεσης», επισημαίνει ο περιφερειάρχης.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και γρήγορα εξαπλώθηκε σε τρία πύρινα μέτωπα. Έχουν εκκενωθεί ήδη η Βαρυμπόμπη, οι Αδάμες και οι Θρακομακεδόνες, ενώ ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top