Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται οικισμοί - Πλησιάζει σπίτια η πυρκαγιά

Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής- Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Δείτε το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα επιχειρούν 350 πυροσβέστες με πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα -και το ρωσικό-, ενώ υπάρχει τεράστια κινητοποίηση εθελοντών δασοπυροσβεστών και ΟΤΑ από όλη την Αττική.

Πυκνός μάυρος καπνός έχει καλύψει τον ουρανό στη Βαρυμπόμπη- φωτογραφία Eurokinissi

Πυκνός μάυρος καπνός έχει καλύψει τον ουρανό στη Βαρυμπόμπη- φωτογραφία Eurokinissi

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, στην έξοδο της Λυκόβρυσης στο ρεύμα προς Λαμία και στην έξοδο Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά.

Προληπτικά εκκενώνονται οι οικισμοί Αδάμες και Άνω Βαρυπόμπη.

Eναέριες δυνάμεις επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπή- φωτογραφία Eurokinissi

Eναέριες δυνάμεις επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπή- φωτογραφία Eurokinissi

Κλειστοί δρόμοι λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων: 1. Τατοΐου από Λ. Κύμης εώς την οδό Ερυθραίας 2. Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης 3. Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία - Ταβέρνα Λάμπρος).

Ακόμη, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πυρκαγιάς, καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 56, 58 και 59 στον άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Αθήνα. Ομοίως τα δρομολόγια Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα. 

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Η φωτιά ξέσπασε ανατολικά στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη κι επεκτάθηκε με γρήγορους ρυθμούς, απειλόντας σπίτια στο Κρυονέρι. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, ενώ ήδη κινητοποιήθηκαν κι επιχειρούν 350 πυροσβέστες  με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Φωτιά τώρα στη Βαρυμπόμπη: Εκρήξεις στο σημείο - Μήνυμα από το 112

Σημειώνεται πως έχει ενεργοποιηθεί ο αριθμός 112 και με sms καλεί τους πολίτες σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι να κλείσουν πόρτες, καμινάδες και παράθυρα.

Το μήνυμα αναφέρει: «Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Δείτε το βίντεο με τις εκρήξεις από το σημείο της πυρκαγιάς

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR στο σημείο σημειώθηκαν απανωτές εκρήξεις.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Πτώση τάσεως σε μεγάλο μέρος της Αττικής

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς. Το κύκλωμα επανήλθε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά κι ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

Δείτε το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Αλλαγές δρομολογίων και στα τρένα 

Με εντολή της Πυροσβεστικής η κυκλοφορία των συρμών του τρένου στο τμήμα Οινόη - Πειραιάς έχει διακοπεί.

Καθυστερήσεις κι ακυρώσεις παρατηρούνται στα δρομολόγια προς Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη και αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια απο Κιάτο τερματίζουν στα Λιόσια.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top