Κρήτη: «Με έσωσαν οι Άγιοι» - Πάλευε πέντε ώρες με τα κύματα ο 45χρονος

Τα πρώτα λόγια των διασωθέντων

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη διάσωση του ζευγαριού στην Κρήτη (25/07)

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται ο 45χρονος, ο οποίος πάλεψε επί 5,5 ώρες με τα κύματα και κατάφερε να σώσει τον εαυτό του και τη Γερμανίδα φίλη του, που επίσης νοσηλεύεται προληπτικά στο ίδιο νοσοκομείο. 

Οι δυο τους αναζητούνταν από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή του Λέντα στην Κρήτη. Από εκεί είχαν ξεκινήσει με βάρκα, η οποία όμως ανετράπη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και κατάφεραν ως εκ θαύματος να σωθούν από τα μανιασμένα κύματα. 

Κρήτη: «Είμαι ένας από τους δύο που είχε εξαφανιστεί»

Σύμφωνα με το neakriti.gr ο 45χρονος Κρητικός ομογενής κατάφερε να κολυμπήσει επί ώρες και να ζητήσει βοήθεια. Λίγο πριν είχε καταφέρει να πάει τη φίλη του σε μια σπηλιά σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ όπως είπαν και οι δύο φώναζαν για βοήθεια, αλλά δεν τους άκουγε κανείς. 
Το μεσημέρι της Κυριακής, ο άνδρας αποφάσισε να κολυμπήσει προς τη Μονή Κουδουμά για να ζητήσει βοήθεια. 

Επί 5,5 ώρες κολυμπούσε, το σώμα του ήταν γεμάτο πληγές γιατί τα κύματα τον χτυπούσαν τα βράχια, αλλά τελικά κατάφερε να βγει στη στεριά και να καλέσει σε βοήθεια. 

Κρήτη: Βρέθηκε το ζευγάρι που αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή Ηρακλείου

«Με βοήθησαν οι Άγιοι. Ένιωθα ότι θα πνιγώ, πάλευα με τα κύματα...», ήταν τα πρώτα λόγια του 45χρονου προς τον ξάδελφό του Νίκο Πελεκανάκη, ο οποίος μίλησε στην “ΚΡΗΤΗ TV”, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο θαύμα.

Ο ίδιος περιέγραψε πτυχές της απίστευτης αυτής περιπέτειας, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, τη στιγμή που η βάρκα αναποδογύρισε μεταξύ Αγίου Ιωάννη και Κουδουμά. 

«Εκεί που πήγαινε, ξαφνικά ένα κύμα σήκωσε πάρα πολύ ψηλά τη βάρκα, με αποτέλεσμα αυτή να τουμπάρει. Το μαγιό του ξαδέλφου μου σε κάποια στιγμή κάπου μπέρδεψε. Ξαφνικά βρέθηκε να παλεύει μέσα στη θάλασσα για να σωθεί. Τον ρώτησα “πώς τα κατάφερες και βγήκες στη στεριά;” και μου είπε “δεν είχα άλλη επιλογή. Με βοήθησαν οι Άγιοι, ξάδερφέ μου”, είπε, “η Αγία Άννα, η Παναγία του Κουδουμά, όλοι μαζί. Έλεγα τώρα θα πνιγώ”, μου είπε, “και μια στιγμή, μια μεγάλη δύναμη μου έδινε ώθηση και έτσι έσκιζα τα κύματα”. Αυτά τα λόγια μού είπε ο ξάδελφός μου όταν τον επισκέφτηκα στο Βενιζέλειο... Αν αυτό δεν είναι θαύμα, τότε τι είναι;», αναρωτήθηκε ο Νίκος Πελεκανάκης.

Κρήτη: Χάθηκε ζευγάρι τουριστών στη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου

«Είχε την αίσθηση ότι πνίγεται, ότι τελειώνει. Τελικά οι δυο τους κατάφεραν και βγήκαν σε μια σπηλιά. Εντωμεταξύ βλέπανε τα ελικόπτερα και τα σωστικά που τους έψαχναν. Φωνάζανε για βοήθεια, αλλά κανείς δεν τους άκουγε. Ο ξάδελφός μου προσπάθησε να κολυμπήσει, όμως τα κύματα τον χτυπούσαν στα βράχια, με αποτέλεσμα το σώμα του να είναι γεμάτο πληγές. Όταν μετά από 5,5 ώρες βγήκε στη στεριά και συγκεκριμένα στη Μονή Κουδουμά, ο ξάδελφός μου ζήτησε λίγο νερό από κάποιον άνθρωπο που βρισκόταν εκεί και ο οποίος κατάλαβε ότι ήταν ο ναυαγός που ψάχνανε», πρόσθεσε ο ξάδελφος του 45χρονου.

Φοβισμένη η 39χρονη

Ο ερασιτέχνης ψαράς Σταύρος Τσαπαρίδης, ο οποίος ειδοποιήθηκε από το Λιμενικό, προσέγγισε με μεγάλη δυσκολία τη σπηλιά και έκανε σινιάλο στη γυναίκα, η οποία βούτηξε και έτσι την παρέλαβαν και τη μετέφεραν στις Τρεις Εκκλησιές. 

«Η 39χρονη ήταν φοβισμένη», δήλωσε ο ερασιτέχνης ψαράς στην “ΚΡΗΤΗ TV”.

«Η φουρτούνα ήταν μεγάλη και δυσκολεύτηκα και εγώ να προσεγγίσω τη γυναίκα, που ήταν πάρα πολύ φοβισμένη και αγχωμένη. Τη μεταφέραμε με μεγάλη δυσκολία λόγω καιρού στις Τρεις Εκκλησιές και της δώσαμε φαγητό, νερό και ό,τι άλλο χρειαζόταν έως ότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top