Φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώθηκε ο οικισμός Ρυτού - Εστάλη μήνυμα από το 112

Διεκόπη η κυκλοφορία σε τμήμα της επαρχιακής οδού Ισθμού - Επιδαύρου

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Νέα Αλμυρή Κορινθίας, ενώ πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Ρυτού Κορινθίας, λόγω δασικής πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτιά Καλέντζι Κορινθίας : Πολύ καλύτερη η κατάσταση

Συγκεκριμένα η ειδοποίηση αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ρυτό Κορινθίας εκκενώστε άμεσα προς Κάτω Αλμυρή μέσω Ντράσσας Γαλατάκι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή.

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση και παράλληλα να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές. 

Φωτιά στην Κορινθία / Φωτογραφία: korinthistv.gr

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Φωτιά στην Κορινθία / Φωτογραφία: korinthistv.gr

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε».

Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού - Επιδαύρου, για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top