Εστίαση: Χορός και όρθιοι απαγορεύονται- Τι ισχύει για τη ζωντανή μουσική

Πρεμιέρα για τα νέα μέτρα σε χώρους διασκέδασης την Παρασκευή 16/7

Νέα μέρα με νέα μέτρα για την εστίαση από την Παρασκευή 16 Ιουλίου. Παρά τις δυσκολίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι κόλλησαν τα σχετικά σήματα στα μαγαζιά, πήραν τα κινητά στα χέρια και είναι έτοιμοι να σκανάρουν τα έγγραφα εμβολιασμού των πελατών αλλά και να σερβίρουν με χαμόγελο. 

Νέα μέτρα στην εστίαση: Τι απαγορεύεται και τι όχι από 16 Ιουλίου

Ιδιοκτήτες και σερβιτόροι βρίσκοενται σε θέσεις «μάχης». Στο ένα χέρι κρατούν τον δίσκο, και στο άλλο το κινητό. Από αύριο Παρασκευή, οι πελάτες εκτός από τη μάσκα τους θα πρέπει, πηγαίνοντας σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ και μπαρ, να έχουν μαζί τους και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα σκανάρεται από τον υπεύθυνο του μαγαζιού μέσω της νέας εφαρμογής Covid Free Gr.

Covid Free Gr: Βήμα-βήμα πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή ελέγχου εμβολιασμών

«Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. Ο σερβιτόρος τρέχει να σερβίρει, θα πρέπει να κάτσει να σκανάρει… καθυστερεί το πρόγραμμα. Εμείς τουλάχιστον έχουμε μικρό χώρο μέσα, μεγάλο χώρο έξω, οπότε θα κρατήσουμε μεικτό το μαγαζί» ανέφερε ιδιοκτήτης καφετέριας.

Αυτά θα είναι τα σήματα για τους εμβολιασμένους στις επιχειρήσεις

Τα σήματα που θα βλέπουμε πλάι στις ταμπέλες των καταστημάτων είναι τρία. Το ένα θα δείχνει αν το προσωπικό είναι εμβολιασμένο ή όχι. Τα άλλα δύο θα δηλώνουν τους αμιγείς χώρους και τους μεικτούς υπαίθριους. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τα προμηθεύτηκαν, ορισμένοι όμως αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Μόνο καθήμενοι σε χώρους εστίασης μέχρι 31 Αυγούστου

Πελάτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν υπομονή. Ο καφές, το φαγητό και η διασκέδαση μας θα είναι διαφορετική. Είτε έξω, είτε μέσα, όπου και αν επιλέξουμε να καθίσουμε θα πρέπει να είμαστε αγκαλιά με την καρέκλα, καθώς χοροί και όρθιοι απαγορεύονται μέχρι το τέλος Αυγούστου, είτε είμαστε εμβολιασμένοι, είτε ανεμβολίαστοι.

Νέα μέτρα - Εστίαση: Πώς θα λειτουργούν εστιατόρια και μπαρ από 16 Ιουλίου

Ζωντανή μουσική στους χώρους εστίασης

Πολλά ερωτήματα υπάρχουν σχετικά με τη ζωντανή μουσική σε επιχειρήσεις εστίασης. Στο ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου για το κεντρικό δελτίο του Star, δίνονται απαντήσεις σε απορίες των πολιτών. 

Τι θα ισχύει με τη ζωντανή μουσική - κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τι θα ισχύει με τη ζωντανή μουσική - κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Βραδιά με ζωντανή μουσική σε ξενοδοχείο

Η ζωντανή μουσική στο ξενοδοχείο επιτρέπεται αλλά μόνο σε ανοιχτό χώρο με τρία άτομα ορχήστρα χωρίς χορούς και όρθιους. Στους κλειστούς χώρους όμως, ξενοδοχείων και αεροδρομίων τα live με μπάντες- ορχήστρες και συγκροτήματα απαγορεύονται.  

Η ζωντανή ορχήστρα στα ταβερνάκια

Η ζωντανή μουσική επιτρέπεται σε ταβέρνες, αρκεί να υπάρχει σχετική άδεια. Δεν μπορεί κάποιος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει άδεια ψητοπωλείου να διοργανώσει live βραδιά σε εξωτερικό χώρο, με την αιτιολογία για παράδειγμα μιας τοπικής γιορτής. 

Καλοκαιρινό live σε καφετέρια

Μία καφετέρια μπορεί να διοργανώσει καλοκαιρινό live στον δρόμο αρκεί να έχει ή να ζητήσει σχετική άδεια, η οποία βγαίνει απλά και γρήγορα μέσω της ιστοσελίδας notify business. Μετά το αίτημα, ακολουθεί έλεγχος και αν πληροί τα κριτήρια, βεβαίως μπορεί να το διοργανώσει. 

Προσοχή όμως: ο χορός και οι όρθιοι απαγορεύονται παντού και τα πρόστιμα για επιχειρήσεις και πελάτες είναι τσουχτερά. Στα μαγαζιά θα μπαίνουν  λουκέτα ακόμη και από την πρώτη παράβαση, ενώ οι μερακλήδες πελάτες θα πληρώνουν 300 ευρώ για ένα χορό!   

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top