Βόλος: Εννέα κρούσματα σε γηροκομείο - Αρνείται να εμβολιαστεί το προσωπικό

35 από τους 55 εργαζόμενους είναι αρνητές του εμβολίου

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στις 13/7

Εννέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε γηροκομείο στον Βόλο και, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε εξ αυτών αφορούν σε ηλικιωμένους και τα τέσσερα σε εργαζόμενους. 

Μιλώντας στην ΕΡΑ, ο Παύλος Πάνος, πρόεδρος του γηροκομείου, επιβεβαίωσε τη διασπορά και σημείωσε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το ανεμβολίαστο προσωπικό.

«Το πρόβλημά μας είναι η άρνηση του προσωπικού, καθώς 35 από τους 55 εργαζόμενους αρνούνται να εμβολιαστούν, δηλαδή το 65% του προσωπικού. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρνητές, διαφωνούν κάθετα».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι είναι οι επόμενοι στη σειρά!

Όπως είπε, οι περισσότεροι επικαλούνται δικαιολογίες για λόγους υγείας ή επικείμενη εγκυμοσύνη, ενώ κάποιοι άλλοι ότι θα δουν πώς θα πάει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και θα το κάνουν από Σεπτέμβριο. 

Στο γηροκομείο Βόλου φιλοξενούνται 100 ηλικιωμένοι και υπάρχουν 55 εργαζόμενοι. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Χωρίς μισθό όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο

Όλοι οι ηλικιωμένοι είναι καλά στην υγεία τους, με λίγο πυρετό και κάποια συμπτώματα, όπως δύσπνοια. Ένας εξ αυτών έχει μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο, κατόπιν εντολής του ΕΟΔΥ. Οι υπόλοιποι είναι σε καραντίνα, σε όροφο covid, εντός του ιδρύματος. Όλοι οι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Τι ισχύει για όσους λένε «όχι» στο εμβόλιο - Αυστηρές κυρώσεις

Από τους τέσσερις εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί, η μία εξ αυτών είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, είχε αντισώματα, και το πέρασε πολύ ελαφριά. Οι υπόλοιποι τρεις παρουσιάζουν πυρετό και κάποια συμπτώματα. Μαζί με τους τέσσερις εργαζόμενους, σε καραντίνα μπήκαν άλλοι οχτώ συνάδελφοί τους, που ήταν στις ίδιες βάρδιες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top