Τι ισχύει για όσους λένε «όχι» στο εμβόλιο - Αυστηρές κυρώσεις

Στις 12.30 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα σε εστίαση και ψυχαγωγία

Όλα τα νέα μέτρα για τον εμβολιασμό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star)

Στην εξειδίκευση των μέτρων, που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, θα προχωρήσουν σήμερα, στις 12.30, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι υπουργοί θα εξειδικεύσουν τις ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας.

Οι τέσσερις αποφάσεις του πρωθυπουργού

«Η χώρα δε θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες» ξεκαθάρισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας την πρώτη φάση υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Ελλάδα, με στόχο «μέσα στο καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ενήλικου πληθυσμού μας».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Σε άδεια άνευ αποδοχών όσοι υγειονομικοί αρνηθούν

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ όσοι δεν το πράξουν, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.

Όλα τα νέα μέτρα για τον εμβολιασμό που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Επίσης, από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ανάμεσα στις κυρώσεις, για όσους το αρνηθούν, θα είναι να λαμβάνουν το υπόλοιπο της αδείας τους. Στην περίπτωση που δεν εμβολιαστεί και σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε να μπαίνει σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών.

Παράλληλα, ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός 

Τέλος, ανακοινώθηκε πως από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών.

Παράλληλα, τόσο σε ανοικτούς όσο και κλειστούς χώρους, θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι και όχι όρθιοι στα καταστήματα.

Παρουσία Κικίλια και Τσιόδρα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Για το κρίσιμο θέμα των εμβολιασμών θα ενημερώσουν την Ιερά Σύνοδο ο Βασίλης Κικίλιας και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Η πλειονότητα των Μητροπολιτών είναι υπέρ του εμβολιασμού, ωστόσο μερικοί κληρικοί είναι εναντίον του εμβολίου και μάλιστα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να καλούν και τους πιστούς να μην το κάνουν.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και ο ενδεχόμενος εμβολιασμός των κληρικών, όπως και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την πλευρά των πιστών ώστε να εισέρχονται στους ναούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top