Όλα τα νέα μέτρα για τον εμβολιασμό που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Τι ισχύει για ένοπλες δυνάμεις, υγειονομικούς, γηροκομεία, εστίαση

Όλα τα νέα μέτρα για τον εμβολιασμό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό του διάγγελμα ανέλυσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός  

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται:    

•    Ξεκινούν άμεσα οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί   από τα γηροκομεία. 
•    Όλοι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένους θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 16 Αυγούστου. Όσοι αρνηθούν θα τίθενται σε αναστολή. Αυτό σημαίνει ότι θα χάνουν τον μισθό τους.
•    Θα ακολουθήσει από την 1η Σεπτεμβρίου ο υποχρεωτικος εμβολιασμός όλων των υγειονομ ικών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Κυρώσεις θα υπάρχουν και εδώ  για όσους δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο σε έκτακτη ενημέρωση  των αρμόδιων υπουργών.

Ολόκληρο το διάγγελμα Μητσοτάκη για νέα μέτρα και εμβόλια

Κίνητρα εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις 

Άμεσα θα δοθούν ειδικά κίνητρα  για εμβολιασμών μόνιμων και στρατεύσιμων μέσα στις μονάδες, ανάμεσα στα οποία είναι και οι έξτρα άδειες.

Οι στρατεύσιμοι θα μπορούν να εμβολιάζονται αμέσως μόλις παρουσιαστούν στην μονάδα τους ενώ οι μόνιμοι θα εμβολιάζονται οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουν.

Κλειστοί χώροι εστίασης - διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους

Στα τέλη της εβδομάδας ανοίγουν  οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους. Δηλαδή μέσα σε καφέ, εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, αλλά  και σε κλειστά σινεμά και θέατρα, θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Θα είναι όλοι καθήμενοι και θα υπάρχει αυξημένη πληρότητα. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης θα σκανάρονται στην είσοδο με ειδική εφαρμογή που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μητσοτάκης: Πώς θα λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι 

Μητσοτάκης:  Όσοι δεν εμβολιάζονται δε θα οδηγήσουν τη χώρα σε καθολικές απαγορεύσεις

Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει για χάρη όσων δεν εμβολιάζονται και έθεσε στόχο για εμβολιασμούς στο 70% ως το τέλος του καλοκαιριού. Αύριο το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας τρείς υπουργοί, οι κύριοι Κικίλιας, Γεωργιάδης και Πιερρακάκης, θα αναλύσουν ολόκληρο το σχέδιο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και  την λειτουργία των εσωτερικών χώρων ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top