Μητσοτάκης: Πώς θα λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι 

Περισσότερα τραπεζοκαθίσματα, μόνο καθήμενοι πελάτες και αυστηροί έλεγχοι 

Στον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων της εστίασης και της ψυχαγωγίας από την Παρασκευή 16/7 μόνο με εμβολιασμένους αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό του διάγγελμα προς τους πολίτες. 

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός  

«Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως  στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων, όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί.

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο πρωθυπουργός σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα που ανακοινώθηκαν (υποχρεωτικός εμβολιασμός στους  υγειονομικούς και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, εμβολιασμός στις Ένοπλες Δυνάμεις κ.ά.) έκανε λόγο για επιλογές υπέρ της υγείας των ίδιων των εργαζομένων και των γύρω τους. «Ταυτόχρονα, όμως, και για αποφάσεις που αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται. Ενώ παράλληλα συνιστούν μία πράξη δικαιοσύνης προς την πλειονότητα των πολιτών που δρουν με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία. Και κάτι ακόμη: έχουν τόλμη αλλά και μετριοπαθή κλιμάκωση. Και είναι απλές και κατανοητές» πρόσθεσε. 

Έρχονται διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες στα ΜΜΜ

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης σχετικά με την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων μέτρων:

«Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν. Αντίθετα, τη σύγχυση σπέρνουν μόνον η διγλωσσία και οι αντιφατικές συμπεριφορές. Ας μην επενδύουν, λοιπόν, κάποιοι στην άγνοια ή στην αγωνία. Πολύ περισσότερο όταν η οικονομία βάζει ξανά μπροστά τις μηχανές της. Και, όπως είπα και στην αρχή, φέτος ο τουρισμός μπορεί τελικά να μας εκπλήξει ευχάριστα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top