Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Και η Εκκλησία στην εκστρατεία του εμβολιασμού

Με διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 7 μ.μ. θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και το καθεστώς επαναλειτουργίας των εσωτερικών χώρων ψυχαγωγίας. 

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «στις 19:00 θα μεταδοθούν ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού".

Κορωνοϊός: «Αν δεν τρέξουν οι εμβολιασμοί, θα ζήσουμε τον περσινό χειμώνα»

Νωρίτερα βρίσκονταν σε εξέλιξη «πυρετώδεις» συσκέψεις από σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου για να καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες και να υπάρξουν είτε αργότερα σήμερα είτε και αύριο οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό.

Ποιους αφορά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Σε πρώτη φάση, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά στους εργαζόμενους σε δομές περίθαλψης ηλικιωμένων, ατόμων με αναπηρίες και χρονίως πασχόντων αλλά και τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία. Το μέτρο πιθανότατα θα ισχύσει από τον Αύγουστο.

Έρχονται διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους επιβάτες στα ΜΜΜ

Το καθεστώς υποχρεωτικότητας θα προβλέπει και κυρώσεις για όσους αρνηθούν, δηλαδή είτε μετακίνηση σε άλλη θέση είτε ακόμη και διαθεσιμότητα με μισθολογικές επιπτώσεις.

Νέα μέτρα στην εστίαση: Ανοίγουν την Παρασκευή οι εσωτερικοί χώροι

Το δεύτερο που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι η έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών χώρων ψυχαγωγίας από την Παρασκευή, με επικρατέστερο σενάριο, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, να είναι μόνο για εμβολιασμένους, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Το μέτρο αυτό αφορά καφέ, εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.

Σε αυτό το σενάριο εξετάζεται να είναι όλοι καθήμενοι ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται και το όριο πληρότητας που θα έχουν.

Νέα μέτρα: Εσωτερικοί χώροι εστίασης - διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στις συσκέψεις αυτές δε φαίνεται να προκρίνει την λειτουργία εσωτερικών μικτών χωρών, δηλαδή αυτό που αρχικά είχε ανακοινωθεί να υπάρχουν και χώροι που θα μπαίνουν και ανεμβολίαστοι με μοριακό ή rapid test.

Στην εκστρατεία του εμβολιασμού μπαίνει και η Εκκλησία

Αύριο θα πραγματοποιηθεί κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το πώς η εκκλησία θα συμβάλει στην εκστρατεία εμβολιασμού και πώς θα αντιμετωπίσει φαινόμενα ιερέων-αρνητών.

Ορισμένοι ιεράρχες έχουν θέσει ακόμα και θέμα υποχρεωτικών εμβολιασμών. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει μια εγκύκλιος υπέρ των εμβολιασμών από τον Αρχιεπίσκοπο ενώ στην αυριανή συνεδρίαση θα παρίστανται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο Σωτήρης Τσιόδρας για να ζητήσουν την ενεργή στηριξη των εμβολιασμών απο την Εκκλησία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top