Νέα μέτρα: Εσωτερικοί χώροι εστίασης - διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους

Έρχονται οι τελικές αποφάσεις - Το πιθανότερο σενάριο

Τι συζητά η κυβέρνηση για τα νέα μέτρα στην εστίαση και πώς θα διαμορφωθούν οι εσωτερικοί χώροι για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. βίντεο: κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο κορωνοϊός «χορεύει» στην Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, αφού και σήμερα Κυριακή ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν υψηλός, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.465 νέες μολύνσεις. 

Κορωνοϊός: 1.465 νέα κρούσματα σήμερα - 5 νεκροί και 142 διασωληνωμένοι

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας φέρνει νέα μέτρα στην εστίαση μέσα στις επόμενες ώρες προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Μέτρα εστίαση: Δεύτερες σκέψεις για τη λειτουργία μεικτών χώρων

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπως όλα δείχνουν κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μέσα στην κυβέρνηση η άποψη να πάμε σε εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους

Νέα μέτρα - εστίαση: Πώς θα λειτουργούν τα μαγαζιά από 15/7

Εστίαση: Μόνο ως αμιγείς οι εσωτερικοί χώροι

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο που αναμένεται να αποφασιστεί αύριο Δεύτερα είναι οι εσωτερικοί χώροι να μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ως αμιγείς, δηλαδή μόνο για όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίους έξι μήνες.

Όπως όλα δείχνουν θα αποσυρθεί το σχέδιο για μικτούς χώρους «μπλοκάροντας» τους ανεμβολίαστους οι οποίοι δε θα μπορούν να μπουν μέσα ούτε με τεστ.

εστίαση - νέα μέτρα

Μόνο για εμβολιασμένους θα είναι οι εσωτερικοί χώροι εστίασης και διασκέδασης. / φωτογραφία eurokinissi

Εστίαση: Διασκέδαση μόνο για εμβολιασμένους 

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα αφορά όλους τους εσωτερικούς χώρους σε καφέ μπαρ, εστιατόρια, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφους και θέατρα.

Εξετάζεται οι πελάτες να είναι  μόνο καθήμενοι και η πληρότητα να ανέβει και πάνω από 80%. Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Οι λόγοι που οδηγούν την Επιτροπή στη λήψη αυτών των μέτρων είναι αφενός η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και αφετέρου η πολυπλοκότητα των πρωτοκόλλων σε μικτούς χώρους που ελοχεύει τον κίνδυνο να ανοίξουν οι μικτοί χώροι στις 15 Ιουλίου κι ύστερα λόγω πανδημίας να ξανακλείσουν.

Η ψηφιακή εφαρμογή πάντως με την οποία θα σκανάρονται τα πιστοποιητικά στην είσοδο των επιχειρήσεων είναι σχεδόν έτοιμη και θα παρουσιαστεί  πολύ σύντομα. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top