Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι είναι οι επόμενοι στη σειρά!       

Ανοιχτό και το ενδεχόμενο υποχρεωτικού rapid test στους ανεμβολίαστους 

Στις κατηγορίες που… παίρνουν σειρά για υποχρεωτικό εμβολιασμό σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και στο τι θα γίνει με την εστίαση αναφέρθηκε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Κικίλιας: Αυτά είναι τα επαγγέλματα που πρέπει να εμβολιασθούν υποχρεωτικά 

Οι  επόμενες κατηγορίες για τις οποίες θα εκκινήσει μια νέα συζήτηση περί  υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι:
•    Οι αθλητές, αφού και τα γήπεδα είναι πλέον μόνο για εμβολιασμένους θεατές. 
•    Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές του κράτους, Όπως είναι η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΗΕ, η ΕΥΔΑΠ και τα ΜΜΜ. 

Αν χρειαστεί πάντως θα τεθεί νέο ερώτημα στην επιτροπή βιοηθικής από την κυβέρνηση.

Εμβολιασμός: Πέντε ημέρες άδεια στους φαντάρους που θα εμβολιαστούν

Μετά την ανακοίνωση ότι όλοι οι εσωτερικοί χώροι θα είναι για εμβολιασμένους, δόθηκε η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιλέξουν αν θέλουν να είναι αμιγείς  και στους εξωτερικούς χώρους,  δηλαδή μόνο για εμβολιασμένους. Αυτό σημαίνει ότι  θα σκαν άρουν τα πιστοποιητικά όλων των πελατών,  είτε κάθονται μέσα είτε κάθονται έξω.

Αν ο  εξωτερικός χώρος  όμως είναι μεικτός για να μπεις μέσα θα γίνεται έλεγχος πιστοποιητικού αλλά για να καθίσεις έξω θα ισχύει ό,τι  ισχύει και τώρα. Δε θα γίνεται κανένας έλεγχος.

Μιχαηλίδου για γηροκομεία: Χωρίς μισθό όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο

Ωστόσο  είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν πάμε στο «κακό» σενάριο έξαρσης της πανδημίας να γίνει υποχρεωτικό  το rapid test σε ανεμβολίαστους για τους εξωτερικούς χώρους. Άλλωστε η εφαρμογή που σκανάρει τα πιστοποιητικά μπορεί αν  χρειαστεί να σκανάρει και τα τεστ.

Τώρα το σήμα για πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό  στις επιχειρήσεις  εισάγει μια έμμεση υποχρεωτικότητα με την αυτορρύθμιση της αγοράς.

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός  

Αν οι πελάτες θεωρούν πλεονέκτημα να επιλέξουν ένα μαγαζί με πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό κι αν οι ιδιοκτήτες μπουν σε αυτό τον ανταγωνισμό,  τότε θα επιλέγουν για να προσλάβουν μόνο εμβολιασμένους  εργαζόμενους, ενώ όσοι θέλουν να διασφαλίσουν την θέση τους θα εμβολιαστούν σχεδόν υποχρεωτικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top