Νέα μέτρα: Λουκέτα σε δύο νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής

Υψηλά πρόστιμα σε καταστήματα εστίασης για μη τήρηση μέτρων

Δεκάδες έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη χώρα το Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό. «Λουκέτο» μπήκε ήδη σε δύο νυχτερινά μαγαζιά στον Άλιμο.

Κορωνοϊός: 1.465 νέα κρούσματα σήμερα - 5 νεκροί και 142 διασωληνωμένοι

Τα νυχτερινά μαγαζιά δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να κλείσουν. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, το πρόστιμο είναι ακόμα μεγαλύτερο ενώ υπάρχει κίνδυνος «λουκέτου» επ' αόριστον.

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 9/7 έγιναν 107 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 22.600 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 21 ημέρες συνολικά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν από την Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων 107 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 22.600 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 21 ημέρες συνολικά (7 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκαστο) σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων κατά τα οριζόμενα στην ΚΥΑ 41332/2-7-2021 (Β’2879) όπως τροποποιήθηκε και ίσχυε έως και την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 και συγκεκριμένα για:

  • εξυπηρέτηση όρθιων πελατών σε χώρο ευθύνης επιχείρησης
  • μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος
  • μη τήρηση των υγειονομικών όρων (μη ύπαρξη απολυμαντικών σε κάθε τραπέζι)
  • μη χρήση μασκών (φυσικά πρόσωπα).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top