Σαρηγιάννης: «Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα»

«Θα επικρατήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο»

Ανησυχία προκαλούν οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας το επόμενο διάστημα. Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής τους ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης έκρουσε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν. 

Κορωνοϊός: Εκτόξευση κρουσμάτων κατά 178%

«Τα πράγματα είναι ανησυχητικά και δυστυχώς οι προβλέψεις των μοντέλων είναι εξίσου ανησυχητικές και για το υπόλοιπο του Ιουλίου» είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μεταδοθεί μέσα σε 15 με 30 δευτερόλεπτα από άτομο σε άτομο, σε αντίθεση με την αρχική μορφή του ιού που χρειαζόταν 15 λεπτά. 

Σύψας: «Το φθινόπωρο θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι»

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι στα τέλη Ιουλίου θα έχουμε κυλιόμενο μέσο όρο 2.600 κρούσματα, ενώ τον Αύγουστο ο μέσος όρος των κρουσμάτων θα είναι γύρω στα 3.430. 

Τζανάκης: «Θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα κάθε μέρα»

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τις επόμενες 15 μέρες η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει στη χώρα, ενώ το επιδημιολογικό φορτίο συνεχώς αυξάνεται και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να φοράμε μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top