Προστατεύουν τα εμβόλια από τη μετάλλαξη Δέλτα; Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί

Τα στοιχεία από το Ισραήλ για τον εμβολιασμό και τα νέα κρούσματα

Ανησυχία για τη μετάλλαξη «Δέλτα» / Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 28/6

«Τα εμβόλια προστατεύουν επαρκώς και από την παραλλαγή Δέλτα» επισημαίνει με ανάρτησή του στο facebook, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

Μοσιάλος για μετάλλαξη Δέλτα: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν

Ο καθηγητής επισημαίνει ότι τα εμβόλια «δουλεύουν», παραθέτοντας στοιχεία από το Ισραήλ, όπου εμβολιάστηκε σε χρόνο ρεκόρ το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. 

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος, «περίπου το 60% του πληθυσμού στο Ισραήλ έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου της Pfizer, και πρωτοπορώντας στους μαζικούς εμβολιασμούς είχαν καταφέρει να μειώσουν τον αριθμό των νέων ημερήσιων κρουσμάτων σε μονοψήφιο αριθμό, ήδη από τον περασμένο μήνα.  Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, από τις 6 Ιουνίου, και σύμφωνα με τα δεδομένα που είχαν στα χέρα τους, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη της ήπιας συμπτωματικής νόσου είχε μειωθεί μεν, αλλά το εμβόλιο  ήταν 93% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας και σοβαρής ασθένειας από τον κορωνοϊό».

«Kαμπανάκι» Μόσιαλου για παραλλαγή Δέλτα: Μεταδίδεται σε 5- 8 άτομα

Συνεχίζει εξηγώντας ότι η πτώση αυτή συνέπεσε με την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα και με την άρση των περιορισμών στο Ισραήλ. «Σύμφωνα όμως με τον καθηγητή Eran Segal, από το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή Δέλτα προκαλεί πολύ λιγότερα σοβαρά περιστατικά στο Ισραήλ σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα μόλυνσης.  Oι Times of Israel αναφέρουν πως σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων στο Ισραήλ ανήκει σε λοίμωξη που οφείλεται στην παραλλαγή Δέλτα».

Μόσιαλος: Θα έχουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο, τα στοιχεία δείχνουν πως το 2,5% όλων των ατόμων που επιβεβαιώθηκε πως κόλλησαν Covid-19 αρρώστησαν σοβαρά κατά τα προηγούμενα κύματα (20-30 άτομα ανά 1.000 περιπτώσεις). «Σε αυτό το κύμα όμως στο Ισραήλ, μόνο 3-5 άτομα ανά 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα ασθένησαν σοβαρά, ποσοστό όχι μεγαλύτερο από το 0,5% δηλαδή» εξηγεί ο καθηγητής. 

«Ας προσπαθήσουμε να πείσουμε όσους μπορούμε να προστατευτούν από τον ιό» κατέληξε ο Ηλίας Μόσιαλος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top