«Kαμπανάκι» Μόσιαλου για παραλλαγή Δέλτα: Μεταδίδεται σε 5- 8 άτομα

«Προσοχή ώστε να μην επικρατήσει στους μη εμβολιασμένους»

Υποχρεωτικό εμβολιασμό με νόμο για συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους προανήγγειλε η κυβέρνηση- 9/6/21

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, σχετικά με τη μεταδοτικότητα της ινδικής παραλλαγής Δέλτα.

Μόσιαλος: Θα έχουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «χρειάζεται προσοχή ώστε να μην επικρατήσει η παραλλαγή δέλτα, γιατί εάν αυτό συμβεί, η διασπορά στους μη εμβολιασμένους θα είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με αυτή της βρετανικής παραλλαγής».

Δυστυχώς το επόμενο που θα συμβεί είναι να έχουμε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και κυρίως από μη εμβολιασμένους

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE παραθέτει πίνακες απεικόνισης με τον διαφορετικό ρυθμό αναπαραγωγής (R0), όπου αναφέρονται κάποιες από τις παραλλαγές του κορωνοϊού και θυμίζει ότι όσο πιο εύκολα μεταδίδεται μια νόσος, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το R0 της επιδημίας που προκαλεί.

Όπως φαίνεται από τα συγκριτικά στοιχεία, σε σχέση με το αρχικό στέλεχος του ιού στην Κίνα (με R0 2,4-2,6), που προκάλεσε το πρώτο πανδημικό κύμα στην Ευρώπη (το R0 είχε υπολογιστεί στο 3), η βρετανική παραλλαγή 'Αλφα έχει R0 από 4 έως 5, ενώ η Ινδική παραλλαγή Δέλτα φαίνεται να αντιστοιχεί σε R0 μεταξύ 5 και 8. Δηλαδή κάθε άνθρωπος που μολύνεται, μπορεί δυνητικά να μεταδώσει τον ιό σε 5-8 άτομα.  

Η παραλλαγή Delta του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και προκαλεί ανησυχία για την υψηλή μεταδοτικότητά της, είναι πλέον κυρίαρχη στη Βρετανία και ενδέχεται να προκαλέσει αυξημένο αριθμό νοσηλειών συγκριτικά με την παραλλαγή Alpha, ανακοίνωσε στις αρχές Ιουνίου η κυβερνητική υπηρεσία Δημόσια Υγείας Αγγλίας (PHE). Αυτός ήταν και ο λόγος που χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέβαλε την άρση των περιοριστικών μέτρων για έναν μήνα αργότερα, στις 19 Ιουλίου.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top