Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών 15-17 ετών

Ραντεβού θα κλείνουν τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν την 1.1.2006

Όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 15 - 17 ετών.

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 η ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών.

Κεραμέως: Δε θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους μαθητές

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ραντεβού για εμβόλιο θα μπορούν να κλείσουν τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν την 1η Ιανουαρίου 2006.

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά

Ανέφερε ότι την επόμενη Δευτέρα θα δοθούν οδηγίες για το πως θα κλείνεται το ραντεβού και πως θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε επίσης ότι αύριο Τρίτη 6/7 ξεκινάει από την Κρήτη ο εμβολιασμός πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Υπογράμμισε ότι αυτή τι στιγμή υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού απ΄όλα τα εμβόλια , λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι τις τελευταίες 7 μέρες περισσότεροι από 200.000 πολίτες έχουν κλείσει το ραντεβού τους.

Επίσης, ανέφερε ότι αναρτήθηκε στον ιστότοπο emvolio.gov.gr η πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ οίκον των ατόμων με σοβαρή αναπηρία.

Συνολικά έχουν γίνει περισσότεροι από 8.770.000 εμβολιασμοί. Σήμερα ξεπεράστηκαν τα 5 εκατ. πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό 47,7% και τα 4 εκατ. που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 38,2%. Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 90.000 εμβολιασμοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top